Od poloviny května tudy vozy neprojedou, stanovené jsou dvě objízdné trasy. Teď se k nim přidá ještě dočasná uzavírka ulice Jana Littrowa, jež potrvá od 12. do 18. srpna. Podle vedoucí přípravy a realizace staveb z domažlické pobočky Správy a údržby silnic (SÚS) Plzeňského kraje Moniky Klimentové dorazí jeřáb o nosnosti 550 tun. „Nejdříve bude potřeba ho smontovat, připevnit rameno, které má šedesát metrů. To zabere dva dny. V sobotu jeřáb snese dva díly starého mostu, které se naloží a odvezou,“ nastínila.

V pondělí 16. srpna dorazí vozy s deseti nosníky, které obří jeřáb složí a nakonec usadí nad řeku Radbuzu. „Technici pak budou další dva dny jeřáb demontovat,“ doplnila Klimentová.

V Meclově se poprvé otevřelo konopné bludiště, které bude veřejnosti zpřístupněno každý víkend do konce srpna. Po tomto období bude konopí sklizeno a usušeno pro potřebu zdravotnictví, kosmetického průmyslu a v potravinářství.
Konopné pole u Meclova se změnilo v bludiště. Cesty labyrintu měří 750 metrů

Práce však potrvají delší dobu. Podle odhadů se první motoristé po mostě projedou až v novém roce. Projekt vyjde na 35 milionů Kč, většinu pokryjí peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.