Mapu volebních drive-in stanovišť v kraji najdete zde

V regionu je připraveno celkem osm takzvaných drive-in komisí, které občané odevzdají svůj hlas z auta. Volení tímto způsobem se bude konat pouze dnes do 17 hodin. V Plzni bude drive-in umístěný v areálu DEPO2015 v Doudlevcích. V Tachově, Domažlicích, Rokycanech, Klatovech a Sušici pak v areálech Správy a údržby silnic Plzeňského kraje. 

Referendum. Ilustrační foto.
Betonárna či kanalizace. O volbách budou lidé hlasovat i v referendech

„Na drive-inu musejí lidé prokázat svou totožnost občanským průkazem nebo cestovním pasem, pak musí předložit potvrzení o tom, že jsou v izolaci nebo v karanténě,“ popsal vedoucí odboru vnitřních věcí plzeňského krajského úřadu Jan Nový s tím, že dokladem může být například rozhodnutí krajské hygieny, neschopenka, potvrzení z odběrného místa, sms či mail. Voliči si ale mohou napsat i čestné prohlášení.

Lidé v karanténě nebo izolaci mohou v Plzni odvolit na volebním místě v Depu 2015 v Cukrovarské ulici. Drive In stanoviště je otevřeno do dnešní 17. hodiny a voliči vše vyřídí bez vystupování přímo ze svého auta.Lidé v karanténě nebo izolaci mohou v Plzni odvolit na volebním místě v Depu 2015 v Cukrovarské ulici. Drive In stanoviště je otevřeno do dnešní 17. hodiny a voliči vše vyřídí bez vystupování přímo ze svého auta.Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZDo zítřejších dvaceti hodin se pak na krajský úřad mohou telefonicky nahlásit lidé, kteří se nemohou na drive-in dostavit. Ty pak obslouží komise s přenosnou urnou doma v pátek, nebo v sobotu.

Ve standardních volebních místnostech bude komise vybavena respirátory a rukavicemi. Zakrytá ústa a nos budou muset mít i voliči.