Tanky Sherman, džípy Willys, nákladní Dodge, šestikolky M8 Greyhound, motocykly, vlajky, úsměvy, mávající ruce. V neděli v 11 hodin vyrazil ze Sukovy ulice Convoy of Liberty, tradiční kolona vojenských vozidel, která k plzeňským Slavnostem svobody neodmyslitelně patří. Vloni se oficiálně nekonala, Plzeňané zdravili jen menší neoficiální konvoj, letos ovšem městem projela se vší parádou.

Slavnosti svobody 2017 pokračují. Sobotní pietní akt u pomníku generála Pattona sledovaly stovky lidí.
Nenechte si vzít svobodu a volnost, vyzýval Plzeň veterán

Vozidla klubů vojenské historie se šikovala už od rána, velkou část kolony tvořily stroje, které mohli návštěvníci Slavností svobody už během pátku a soboty obdivovat v kempu 16. obrněné divize za OC Plaza a v kempu 2. pěší divize v Proluce, kam se pak také stroje vrátily a byly k vidění opět do večera.

Konvoj projel klasicky po Klatovské třídě až do sadů Pětatřicátníků, potom se rozdělil - část vozidel s americkými a belgickými veterány zamířila na náměstí Republiky, kde muže, kteří před 72 lety osvobodili Plzeň, přivítal v krojích tradičně chlebem a solí Soubor písní a tanců JISKRA.
Náměstí Republiky bude až do večera bavit program v režii rádia Samson. Od 14 hodin vystoupí Schovanky, v 15.15 Duo Komáři + Přelet M.S., v 16.15 Michal Tučný Revival, v 18.30 Jaroslav Samson Lenk v 19.40 Acoustix a ve 20.45 Kamelot.

Během Slavností svobody v Plzni vystoupil i zpěvák Vojta Dyk s s B-Side Bandem
OBRAZEM: Vojta Dyk s B-Side Bandem vystoupil na Slavnostech svobody