Odpoledne si návštěvníci užívali pohodu a sluníčko. „Přišel jsem se s kamarády podívat na některé kapely 
a ochutnat speciální pivo třináctku, které je moc dobré," pochválil Petr Kuneš. „Ale je docela vedro a sedíme na sluníčku, tak to nesmíme přehánět," usmíval se Plzeňan.

Piva se prodávala za jednotnou cenu 25 korun. Zlatavé moky byly oproti standardním festivalovým zásadám čepovány na vyznačených místech do sklenic. Ve stáncích, které byly mimo pivní zahrádky, se pivo čepovalo do kelímků, za které se vybírala záloha. Pivo ze skla chutnalo i Davidovi Novému. „Je to mnohem lepší, než pít z kelímků. Chválím," nechal se slyšet návštěvník.

Pivo za žetony

Žetony v hodnotě 25 Kč pomohly urychlit odbavení zákazníků. Míst pro jejich zakoupení bylo několik, na stanovištích se navíc pohybovaly hostesky, které je návštěvníkům také nabízely. Za žetony se následně kupovaly piva.

„Myslím si, že je to docela dobré. Sice jsem na žetony stála chvíli frontu, ale na pivo už jsem pak nečekala. Člověk si může koupit žetonů, kolik chce, a pak už si může chodit jen pro pivo," popsala Štěpánka Korbelová.

Zakoupené žetony však následně nebylo možné vrátit. „Několik mi jich zbylo, myslel jsem, že toho vypiji víc," ukazoval jeden 
z návštěvníků. Vrácení žetonů by se mohlo hodit především, když se na Plzeň hnala bouřka, která ve večerních hodinách vyhnala milovníky piva pod střechy v blízkém okolí, ale 
i k domovům. „Před lijákem jsem se šel schovat do pivního stanu. Během chvíle tam bylo asi deset centimetrů vody, pršelo opravdu hodně," popsal Stanislav Novák.

Během sobotního odpoledne a večera se na třech stanovištích představila více než desítka kapel. Návštěvníkům zahrála například skupina Semtex, Kamelot, Odyssea nebo třeba The Prostitutes. Kromě hudebního programu probíhaly také školy v čepování piva, které byly vedené zkušenými sládky. Na pivní zahrádku na náměstí Republiky zavítali také fotbalisté Viktorky Plzeň, 
s nimiž proběhla krátká autogramiáda.