Do kostela Nanebevzetí Panny Marie po 19. hodině stále proudili návštěvníci. Uvnitř zrovna vystupovali členové místního pěveckého sboru. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru mohlo do prostor zhruba 120 lidí naráz a povolená kapacita byla téměř do posledního místa naplněna. Po koncertu následoval františkánský orloj, díky němuž se příchozí dozvěděli o světcích, kteří jsou v chrámu zobrazeni. „Spěcháme na věž, abychom to ještě stihli, pak se sem vrátíme. Chceme slyšet přednášku kněží z Nigérie,“ říkala u dveří Monika Krupatomin, která pochází z Polska, ale žije v Plzni. Na Noc kostelů dorazila se svým synem Michalem Gabrielem. „Byli jsme na Slovanech u svatého Mikuláše, U Ježíška, v modlitebně apoštolské církve,“ vyjmenovala.

Mimořádně se tentokrát do programu zapojila Západočeská galerie v Plzni. V Masných krámech je totiž umístěna expozice Nad slunce jasnější, jejímž hlavním lákadlem je madona z katedrály svatého Bartoloměje. Vzácnou opukovou sochu z první poloviny 14. století tady návštěvníci obdivovali většinou se zatajeným dechem. Někteří si zrestaurované dílo, jež se už příští týden přesune zpátky na hlavní oltář, na památku fotografovali. „Madona je nádherná. Odmalička na ni koukám a miluji ji. Takhle zblízka jsem ji ale ještě nikdy neviděla,“ neskrývala nadšení Jana Hanáková a její manžel Jaroslav jí dával za pravdu.

Práce na čtyřproudové silnici mezi Plzní a Přešticemi v březnu 2021.
Řidiče čeká peklo, na tahu z Plzně do Přeštic bude objížďka

Velký ohlas vzbudil rovněž venkovní koncert skupiny Touch of Gospel U Ježíška, který poslouchaly desítky lidí. Počet návštěvníků se s každou další písní navyšoval.

Na některých místech, jako například v kostele svatého Jiří na Doubravce či svatého Martina a Prokopa v Lobzích také lidé vzpomínali na oběti koronaviru, za něž se modlili či zapalovali svíce.