VYBRAT REGION
Zavřít mapu

OBRAZEM: Arabfest nabídl egyptská jídla a chutnal

Plzeň – Plzeňané vařili podle egyptského šéfkuchaře.

27.3.2017 3
SDÍLEJ:

FoodLab: Egypt, kulinářská akce v rámci osmého Arabfestu se konala v pátek v DEPO2015.Foto: Deník / Korelus Pavel

Karkadé, falafel, košarí, kunáfa. Co je to? Egyptské menu, které v pátek podával FoodLab v DEPO2015, kam zavítal letošní osmý ročník festivalu arabské kultury Arabfest.

U šesti vařičů se sešlo jedenáct lidí, vedli je šéfkuchař egyptské ambasády Ahmed Ramadan a jeho asistent Muhamed Ášúr.

Čtěte také: OBRAZEM: Zimní pauza skončila, Plzeňané opět nakupovali u farmářů

Dorazili muži i ženy, mladí i starší, Češi i cizinci. „Mám ráda hummus, falafel, a ráda se přiučím,“ usmívala se Markéta Jelínková. Ilona Lachoutová vařila s ní a představila se jako začátečník. Co pro ni je arabské jídlo? „Bohatost, vůně a zdravá kuchyně,“ řekla.

Festival nekončí27.3. Share it – výstava Maroko pohledem facebooku – Kulturka, 17.00
28.3. Linie svobody: Současná arabská karikatura - putovní výstava - Moving Station, 17.30
29.3. Inkman: calligraffiti – workshop talentovaného tuniského umělce – DEPO2015, 14 – 17.00
30.3. Nenávist na sociálních sítích – přednáška – FF ZČU, Sedláčkova 15, místnost SP 319 17.00
31.3. Číše libanonského vína - představení vín a ochutnávka, nutná rezervace - Alliance française de Plzeň, 18.00
1.4. Velký sobotní program – Moving Station, 14 – 19.00
kompletní program na www.arabfest.cz

Kuchaři napřed Plzeňany seznámili s hotovým karkadé, egyptským drinkem z ibiškových listů, a nabídli čočkovou polévku. Další bylo na nich. Na pánvích smažili falafel z bobů, petržele, pórku, cibule a sezamových semínek. „Hlídejte oheň, nesmí hřát moc, jinak se falafel rozpadne,“ upozorňoval kuchař.

Nepřehlédněte: Dostavba začala. Mariánská Týnice bude vypadat, jak si přál Santini

Následovalo košarí, tedy směs čočky, rýže, těstovin, cibule, česneku a kmínu zalitá rajčatovou omáčkou, a na závěr kunáfa – dezert z niťového těsta plněný pudinkem a lískovými ořechy.

Všechno se hned jedlo. Jiří Petričák sice čekal větší interakci, ale to by prý byla jediná výtka. „Jsem nadšený,“ říkal.

Autor: Pavel Korelus

27.3.2017 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Politika je živila, musí se poohlédnout jinde

Tomáš Mertl se stal potřetí otcem.

Hokejový útočník Tomáš Mertl se stal potřetí otcem

Na volby vyrazil Plzeňan trabantem

Plzeň - Josef Odehnal dostal automobil v roce 1995 od své tchyně.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

C.k. kuchyně v Horušanech popáté

Horušany - V sobotu 21.10.2017 se v horušanské hospodě U dvou kaštanů uskutečnil již pátý ročník kuchařského festivalu, který pořadatelé nazvali C.k. kuchyně aneb jak vařily naše babičky.  

Užijte si advent v klidu. Jděte za kulturou do Besedy

Plzeň - Zažít advent v klidu a pohodě je pro mnohé nesplnitelný sen. Udělat si příjemný či sváteční večer i těsně před Vánoci je přitom snadné. Měšťanská beseda nabízí ke konci roku několik divadelních představení či koncertů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT