Peníze na obnovu získalo například město Manětín pro pomník v Lukové nacházející se u jednoho z nejděsivějších míst na světě. „Na obnovení památníku u kostela v Lukové získáme od kraje 90 tisíc korun. Kostel v Lukové je opravdovou senzací. V anketách se pravidelně umisťuje jako druhé nejstrašidelnější místo světa,“ uvedl starosta Manětína Josef Gilbert Matuška. Návštěvníci lukovského kostela mohou uvnitř spatřit více než třicet sádrových soch umělce Jakuba Hadravy.

Až 100 tisíc korun obdrží Sušice. „Dotace pro Sušici připadne na restaurování sochařské výzdoby památníku,“ uvedl krajský zastupitel a náměstek hejtmana pro oblast kultury a památkové péče Vladislav Vilímec. Dodal, že obnovení pietních míst Plzeňský kraj v celém regionu výrazně podporuje.

„Jde jednak o pomník věnovaný obětem první a druhé světové války a poté o sochu T. G. Masaryka. Jsme rádi, že krajské zastupitelstvo schválilo dotace na oba tyto významné artefakty, které se nacházejí u Základní školy T. G. Masaryka Sušice,“ doplnil starosta Sušice Petr Mottl.

Peníze z dotačního programu si rozdělí také obce Budětice na Klatovsku nebo Díly na Domažlicku.

Fotograf Pavel Kopp věnoval Studijní a věděcké knihovně rukopis knihy Miroslava Horníčka Chvilky s Itálií, pro kterou poskytl Horníčkovi své fotografie z Itálie kde pracovně pobýval.
Knihovna získala Horníčkův rukopis