Jde o 2,4 hektaru, kde Amádeus stále plánuje postavit obří obchodní centrum. To ale v lednu odmítlo místní referendum a město nyní musí udělat vše pro to, aby stavbě zabránilo.

O navržené sumě i o dalším postupu tak budou zastupitelé moci jednat na řádném jednání 23. května. Původně chtěl investor znát odpověď města do 15. května. „Na naši žádost lhůtu prodloužil do 31. května," řekl ekonomický náměstek primátora Martin Zrzavecký (ČSSD), podle nějž budou zastupitelé jednat 
také o konkrétních krocích města po lednovém plebiscitu.

Údajnou liknavost vedení města, které zatím neřeklo, jak bude postupovat, kritizují už delší dobu organizátoři lidového hlasování i opozice.

Město zatím nemá s investorem domluvený další termín schůzky. Rozhodlo se však, že na dotčené území vyhlásí do prosince architektonicko-urbanistickou soutěž. „Její podmínky připravuje útvar koncepce a rozvoje," řekl technický náměstek primátora Petr Rund (ODS). Je podle něj důležité, aby město znalo názor architektů na to, jak má být celá lokalita do budoucna zastavěna, a podle toho se sestaví regulační podmínky a regulační plán, případně změní územní plán. Podmínky se zřejmě zahrnou do nového územního plánu města. Ten by měl platit od roku 2016.

Oba náměstci cenu, kterou Amádeus za pozemky žádá, odmítají. „Pokud mi někdo nedoloží přesný výpočet toho, jak k ní došel, tak je to jen pohled z okna," uvedl Rund. Podle něj nemá smysl o této sumě jednat na úrovni zastupitelstva. Podle Zrzaveckého město tolik peněz na odkup ani nemá.