Okulu Nýrsko má většina z nás spojenu s výrobou brýlí. Jenže to už dávno není pravda, tato firma s bezmála třemi sty zaměstnanci má mnohem bohatší program. Nejen o tom, co vše Okula nyní vyrábí, ale i třeba o tom, jaké má plány, si Deník povídal s výrobně technickým ředitelem Emilem Ondrem a ředitelem zdrojů Liborem Duchkem.

Historie společnosti Okula se začala psát v roce 1895, když bratři Eksteinové přenesli výrobu brýlové optiky a mechaniky z Vídně do Nýrska. Spousta lidí si proto mylně dodnes spojuje Okulu pouze s výrobou brýlí. Firma ale za tu dobu ušla pořádný kus cesty a také její výrobní program se významně změnil. Na co všechno se v současné době zaměřujete?

Ondr: Je dobře, že se naskytla příležitost prostřednictvím tohoto článku sdělit veřejnosti, že Okula už dávno není jen „výrobce brýlí na pět", jak možná znají fanoušci křížovek.

Hlavním výrobním programem je vstřikování plastů, kde má Okula zkušenosti a tradici již od padesátých let minulého století. Portfolio zákazníků se samozřejmě od té doby měnilo a formovalo až do dnešní podoby, kdy nadpoloviční většinu tvoří plastové výrobky pro elektrotechnický průmysl. Jde o kryty a různé součásti klimatizačních jednotek, zadní kryty plochých televizních obrazovek, díly pro domácí spotřebiče a další. Přibližně 30% obratu jsou komponenty pro průmysl automobilový. Tady hovoříme o interiérových i exteriérových dílech různé velikosti. Velikost okolo jednoho metru (například obložení podvozků) není výjimkou. Mnoho lidí by bylo překvapeno, kolik součástek jejich osobního auta bylo vyrobeno u nás v Nýrsku. Ve spektru výrobků však zůstává i tradiční a dlouhá léta zaběhnutá výroba rozličných plastových obalů a uzávěrů pro významné farmaceutické společnosti. Vstřikování plastů doplňujeme dalšími zpracovatelskými procesy, jako jsou drobné montáže, potisky a podobně. Na jedné ze složitějších montážních linek například vyrábíme z vlastních polotovarů chladničky do karavanů a hotelových minibarů.

Podle velikosti a různorodosti výrobků si dovedete představit, jakou technologií disponujeme. Mimo řady vstřikovacích lisů o nižší tonáži do 650 t uzavírací síly máme v nových výrobních halách umístěno devět ještě větších lisů, z nichž největší uzavírá na 2300 t. To už je strojový park, který nenabízí úplně každý. Náš nejnovější lis je z roku 2014 a v letošním roce i následujících letech plánujeme další investice do obnovy strojového parku. Při pořizování nových lisů spolupracujeme s předními dodavateli technologie v oboru, např. s rakouskou firmou Engel.

Dalším oborem, kterým se Okula dlouhodobě zabývá, je povrchová úprava lakováním. Jsou vybudovány kapacity na plně robotických linkách i v manuálních lakovacích boxech. Soustředíme se na to, abychom veškerou kapacitu moderně vybavených výrobních zařízení, kterou máme k dispozici, naplnili novými projekty. Za zmínku stojí to, že naše linky lakují už několik let součásti pro automobilku BMW.

Středisko nástrojárny je rovněž tradičním oborem Okuly Nýrsko a jeho existenci vnímáme jako konkurenční výhodu. Momentálně je vynakládáno mnoho sil do jeho revitalizace. Jedním z úkolů je nábor odborníků pro výrobu a údržbu nástrojů, ale o tom se může rozpovídat kolega. Je to však velmi zajímavý potenciál v další přidané hodnotě, protože nabízíme nejen opravy nástrojů a jejich výrobu, ale i výrobu tzv. měrek (zakládacích, kontrolních přípravků).

Jak vidíte, rozmanitost výroby je celkem značná a nutno podotknout, že pro nás důležitá. Zkušenosti ukázaly, že silná fixace na jeden segment nebo dokonce jednoho zákazníka není správnou strategií. Nechceme mít prostě vsazeno na jednu kartu a cítíme potenciál náš záběr dále rozšiřovat.

Významným mezníkem byl pro vás rok 2006, kdy jste díky masivní investici rozšířili své výrobní možnosti, zpřísnili nároky na kvalitu a upevnili svou pozici dodavatele významných nadnárodních společností, jako jsou Daikin, Panasonic, Toshiba, Opel, a podobně. V následujícím desetiletí bylo do modernizace vloženo přes 750 milionů korun, čímž se vylepšily vámi zmiňované lisařské technologie a přibyly nové lakovací linky. Nyní mezi vaše koncové zákazníky patří taková jména automobilového průmyslu, jako BMW, Audi, Škoda Auto, Lamborghini atd. Vrací se tyto investice zpět?

Ondr: Ano. Díky tomu, že se postupně složení výrobního programu rozšířilo, celkově objem zakázek narůstá. Společnost po období, kdy zajištění kontinuity bylo, jako u všech ostatních firem v době hospodářské krize, ve jménu úsporných opatření, se nyní pouští do investic dalších. Hlavním úkolem je teď postupně obnovovat strojový park a zlepšovat pracovní prostředí našich zaměstnanců. Aktuálně máme vypsané výběrové řízení na nové stroje, poptáváme nové, modernější periferie, a co se týče zaměstnanců, tak zde rozvíjíme mzdovou politiku a mnoho energie vkládáme do organizace rozsáhlých školicích programů.

Duchek: Podařilo se nám zajistit široké spektrum školení pro naše pracovníky v rámci projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců". Mezi témata školení patří „Plánování a optimalizace výroby", „Řízení lidských zdrojů", „Systém neustálého zlepšování výrobních procesů", „Strategie řízení jakosti firemních procesů", „Řízení projektů v automobilovém průmyslu", „Technologie vstřikování plastů", „Řízení nákupu, odbytu a finančních toků v angličtině", „Interní auditor" a další. Významným partnerem v naší snaze zvýšit vědomosti a kvalifikaci našich pracovníků je Úřad práce, který je aktivním článkem i při náboru nových pracovníků.

Převážná část výroby v Okule je strojová. Jaké požadavky máte na budoucí zaměstnance a co naopak zdůrazníte ve svém firemním zaměstnaneckém programu?

Ondr: Každá výrobní společnost je založena na spolehlivosti jejích zaměstnanců, ať už je podíl manuální práce jakýkoli. V tomto ohledu je vedle manuální zručnosti a schopnosti vnímat kvalitu výrobků důležitou vlastností našeho zaměstnance, kterou hodnotíme jak při náboru a pak i v systému odměňování u spolupracovníků stávajících, právě spolehlivost, a jak se říká, profiremní myšlení. Takových lidí je bohužel velmi málo, ale s potěšením říkám, že máme tým kmenových zaměstnanců, kteří si zaslouží za svoji práci uznání. Důležité je pochopit, že jak se bude dařit firmě, tak se bude dařit jejím pracovníkům. Ve výrobě tento úspěch a konkurenceschopnost tvoří právě kvalitní zaměstnanci. V posledním období probíhá ve společnosti modernizace systému hodnocení a vůbec práce s lidmi. Ta energie, kterou do toho s kolegy vkládáme, se viditelně vrací ve spokojenosti zaměstnanců i našich zákazníků. Mimo benefitů, které poskytujeme a o nichž jistě bude mluvit kolega, bych chtěl zdůraznit hlavní rozdíl mezi chováním ke spolupracovníkům v Okule a tím, co znám z praxe ve firmách koncernového typu. Okula je ryze česká firma a na společenské odpovědnosti si zakládá. Poskytuje svým kmenovým zaměstnancům, kteří přijímají a sdílejí firemní hodnoty, jistotu a oporu. Vím z několika případů, že opora je poskytnuta spolupracovníkům často i v osobní rovině. Já si takového přístupu nesmírně vážím, ale bohužel někdo si toho všimne, až když Okulu opustí. Tohle nám vždy potvrdí, když se k nám vrátí zpět. My kolegy, kteří u nás odvedli kus kvalitní práce a šli si třeba vyzkoušet něco jiného, bez problémů znovu přijmeme.

Jednoduše lze na vaši otázku odpovědět tak, že u nás má šanci získat pracovní místo každý slušný člověk, který bere svoji práci odpovědně. Může pak počítat s tím, že se Okula Nýrsko bude chovat slušně a odpovědně k němu. Samozřejmě je v procesu náboru zařazen jednoduchý vstupní test a pak prochází zaměstnanec minimálně týden vnitropodnikovým školením. Společně vždy pečlivě připravujeme výběrová řízení na různé pracovní pozice.

Duchek: Je to tak. Kvalitní zaměstnanci jsou jedním z pilířů firmy. Výběr zaměstnanců na odborné pozice provádíme v několika výběrových kolech a snažíme se provést výběr co nejzodpovědněji. Kromě vzdělání, praxe, kvalifikačních a osobnostních předpokladů klademe důraz na schopnost řešit úkoly, které vyplývají z náročných požadavků našich zákazníků. V současné době máme v plánu obsadit následující technické profese, jako seřizovač vstřikolisů, nástrojař, vedoucí projektu automotive, průmyslový inženýr a mistr. Dále hledáme šikovného kolegu nebo kolegyni do oddělení nákupu, nejlépe se zkušeností z automobilového průmyslu a dobrou znalostí obchodní angličtiny.

Pro naše zaměstnance jsme připravili systém benefitů a příplatků, které motivují naše zaměstnance i případné nové zájemce. Jde o příplatek za nepřetržitý provoz, příplatek za odpolední směny, příplatek za dodržení fondu pracovní doby, týden dovolené navíc, dotované stravování, zvláštní odměny při pracovních či životních výročích, příspěvek na dopravu pro pracovníky ve vícesměnném provozu. Máme v úmyslu dále zlepšovat podmínky zaměstnanců, ať už z hlediska jejich odměny za práci, směrem ke zlepšení jejich pracovního prostředí a modernizaci strojového parku nebo v prohlubování jejich znalostí systémem vzdělávání a školení.

V době kolem sametové revoluce a i několik let poté úspěšně fungoval učební i studijní obor Oční optik při tehdy ještě Integrované střední škole Klatovy. Mladí lidé tak měli zajištěnou praxi v době výuky a budoucí absolventi zaměstnání. Daří se vám i v současné době navazovat spolupráci se školami, zejména se středními?

Duchek: V základních i ve středních školách vidíme potenciál pro vznik budoucích odborníků. Nedostatek absolventů technických oborů je jistě celospolečenským problémem a je nutné jeho řešení maximálně podpořit. Naši společnost jsme v předchozím roce prezentovali na základní škole v Nýrsku, Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Sušice a také na Střední průmyslové škole Klatovy, kde vidíme možnost získat přímo absolventy oborů, které jsou pro naši firmu zajímavé.

Záměry a snahy pomoci rozvoji technického školství a zvýšit atraktivitu technických oborů rozvíjíme i přes naše členství ve Svazu průmyslu a dopravy. Svaz vyhlásil právě rok 2015 „Rokem průmyslu a technického vzdělávání".

Společenskou odpovědnost si vzhledem k tomu, že se firma nachází v malebném úpatí šumavských hvozdů, plníte i důrazem na ekologii. Odpad z výroby je předáván k opětné recyklaci. Odpadní látky vznikající při lakování jsou likvidovány ve spalovně odpadního vzduchu a následně přeměněny na čistý vzduch a energii. Co dalšího byste do společenské odpovědnosti zařadili?

Ondr: Máte pravdu. Dokladem toho je, že od roku 2006 má Okula Nýrsko a. s. environmentální certifikaci ISO 14001 a každý rok je tento certifikát kontrolními audity prodloužen. Naplnit platnou legislativu a udržet certifikaci není v žádném případě jednoduché, ale my to bereme jako základ. Snažíme se stále přicházet s něčím navíc. Důsledným tříděním v provozu například přispíváme k nízkému podílu nebezpečných odpadů.

Hlavním okruhem společenské odpovědnosti je již zmiňovaný přístup a vztah k zaměstnancům. Tento rok jsme začlenili veřejnou společenskou odpovědnost mezi hlavní cíle, a tak čerpání fondu z prostředků firmy, který představenstvo společnosti vyčlenilo na podporu rozvoje kulturních, sportovních či obecně prospěšných aktivit v regionu, stojí ve své důležitosti vedle například kvality našich výrobků nebo včasnosti dodávek zákazníkům.

Díky bohaté historii a zkušenostem v oboru nabízíte služby špičkového týmu odborníků. Zároveň zákazníka dokážete uspokojit v duchu hesla „Vše pod jednou střechou". Jaké jsou vaše nejbližší plány?

Ondr: Směrem k našim zákazníkům jsme teď splnili jednu důležitou misi. Navíc k certifikaci ISO 9001 jsme nyní i držiteli certifikátu ISO TS 16949, což celkově zvyšuje úroveň našeho integrovaného managementu kvality a odpovídá to na náročné požadavky automobilového průmyslu. Úkol číslo jedna je nejen tento nastavený standard udržet, ale hlavně se neustále zlepšovat. Moji kolegové ode mne často slýchají, že ten, kdo se nezlepšuje a stojí na místě, byť si drží svůj standard, tomu konkurence dříve nebo později uteče.

Na začátku jsem hovořil o volných kapacitách našich lakovacích linek. Jejich naplnění je pro obchodní oddělení jednou z hlavních priorit a ve výrobě se na nové projekty moc těšíme. Mimo to nás čeká další spousta projektů pro hlavní výrobní program tedy vstřikování plastů. V těchto dnech vchází do sériové produkce nový projekt pro Škoda Auto Mladá Boleslav.

Směrem dovnitř firmy jsou pak plány jasné. Stabilizovat tým klíčových kmenových zaměstnanců, být moderním a zajímavým regionálním zaměstnavatelem. Tohle určitě říká každý, ale naše výhoda je právě v tom, že nejsme součástí žádného nadnárodního koncernu a co si „upečeme" v Nýrsku, to si taky sníme.

Okula Nýrsko, akciová společnost

- 296 zaměstnanců
vstřikování plastů, lakování, montáže a potisky, výroba a servis vstřikovacích nástrojů, výroba měrek
certifikace: ISO 9001, ISO TS 16949, ISO 14001

Historie:

1895 založena původní firma na výrobu brýlí v Nýrsku bratry Eksteiny
1955 jako součást národního podniku Spofa začíná Okula Nýrsko se vstřikováním plastů
1991 stává se akciovou společností Okula Nýrsko
2006 investice do výstavby nových výrobních hal včetně moderního strojního vybavení, dodává plastové výlisky do elektroprůmyslu a farmacie
2015 česká výrobní společnost, dodavatel plastových komponentů do elektroprůmyslu a automotive