Podle jednoho ze spolumajitelů prvního PUBu a franchisingové sítě zaštiťující samoobslužné restaurace Martina Šampalíka bude kapacita nového podniku 180 míst. O ty se podělí restaurace a kavárna, která je jednou z novinek oproti první provozovně. V podniku bude více stolů, u nichž si budou hosté moci sami natočit pivo. Bude jich čtrnáct zhruba pro stovku lidí. „Čtyři stoly budou v uzavřeném salonku pro středně velké skupinky hostů. V salonku bude i projekce, kde bude jako v každém PUBu možné sledovat počet vypitých piv u jednotlivých stolů,“ dodal Šampalík s tím, že uvedené ukázky umožňují soutěžení mezi jednotlivými stoly i restauracemi. Náklady na úpravu nových prostor se vyšplhají na šest milionů, a budou hrazeny soukromým investorem. Projekt je zatím ve fázi příprav, ale o tom, kdy by měl dospět do zdárného konce v podobě otevření, mají spolumajitelé prvního PUBu jasno. „Rádi bychom podnik otevřeli jako dárek k druhému výročí zprovoznění prvního PUBu, tedy v létě,“ řekl Šampalík. V současné době jsou v ČR v provozu dvě samoobslužné restaurace. Jedna je v Plzni a druhá v Táboře. V dubnu se má ale otevřít další v Praze a v květnu v Hradci Králové. „Do konce roku bude v ČR devět podniků. Zájemců o licence máme ale daleko více,“ doplnil Šampalík, který byl za založení franchisingové sítě restaurací vyhlášen Živnostníkem roku Plzeňského kraje.