Třídenní Plzeňské slavnosti pohybu budou tou dobou v plném proudu a sokolové právě touto skladbou zakončí dlouho připravovaný slet, jeden z hlavních bodů programu Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015.

Umělecký šéf Plzně 2015 Petr Forman říká, že slavnosti jsou jeho srdcový projekt. „Od začátku jsem u něj byl, prožil s ním momenty radosti i práce a starostí," tvrdí. „Skladbu Nejsem sám se sokoly nastudoval mladý choreograf Petr Jaško ze souboru Les Slovaks. Celé se to připravuje snad dva roky, speciální hudbu složil francouzský skladatel Simon Thierrée. Setkání generace seniorů s těmito mladými umělci pro mě bylo velkým zážitkem. Že skladbu na zimním stadionu zatančí, je takový zázrak," dodává.

Plzeňské slavnosti pohybu začnou v pátek v lochotínském amfiteátru. Před Nocí 
s operou je sokolové zahájí stužkováním praporů.

„V sobotu budeme celý den zkoušet, na náměstí bude pódium, na kterém vystoupí menší skupiny, a večer ve 20:00 začne slet na zimním stadionu. Představí se deset různých skladeb i sportovci a na závěr přijde skladba Nejsem sám. Já ji také nacvičuji, takže to není nic pro mladíky, mně bude letos 78 let," pokračuje starosta Sokola.

V neděli bude program pokračovat. „Na náměstí budou další vystoupení, odstartuje cyklojízda, která povede přes Chlum a na Radyni, a další akce se bude konat na Tyršově mostě z Doudlevců do Radobyčic. Tam dříve byly emblémy Tyrše a Lva, ale někdo je ukradl, takže se osazují znova a v neděli ve 14:00 hodin je odhalíme," dodává Sobota.