Pořádající Diakonie Západ si letos pro návštěvníky připravila kaskadérskou show na čtyřkolce v podání Richarda Mošny, gumy svého vytuněného BMW bude pro dobrou věc pálit David Cibulka ze Slidecars drift team a návštěvníci se budou kochat závodním speciálem Subaru Impreza WRX STi týmu Duck Racing Subaru ČR. Třešničkou na dortu bude 7 metrů vysoký glóbus smrti, ve kterém bude na historických motocyklech bavit svou show Lukáš Hromádka.

„Na Motor Open Plzeň Plaza toho návštěvníci uvidí mnohem víc, tradičně dorazí Josef Bigi Bigas s partou B flies, kteří předvedou bike trialové a parkurové vystoupení, moc se těším na akční zásah hasičů z Holýšova společně se záchranáři z Rescue Plzeň u hořícího vraku a hlavně se budou představovat novinky roku 2016 vybraných světových značek," přibližuje nabídku autosalonu Mgr. Libor Janíček, manažer projektu.

Stejně jako v předchozích ročnících nabídne Motor Open Plzeň Plaza expozice regionálních prodejců vozů, motocyklů i čtyřkolek známých světových značek doplněné prezentacemi firem, organizací a lidí, kteří se kolem světa motorů "točí", ale i řady dalších. „Letos jsme pozvali také nadšence z různých autoklubů, a proto na akci dorazí motorová vozidla vybraných značek jako Mercedes-Benz, Jaguar, Alfa Romeo, Mazda MX-5, účast přislíbili i fandové značky Wartburg a majitelé veteránů dalších značek," doplňuje Janíček.

Připravený je také bohatý doprovodný program pro děti, které mají v doprovodu rodičů vstup zdarma. Je připravena speciální zóna se skákacím hradem a budou mít šanci si zasoutěžit o sladké odměny.

Rádia Kiss Proton, Beat a Country připraví kreativní nafukovací iglú, kde si děti vyrobí své gumové náramky, budou malovat obrázky, anebo si naopak nechají namalovat svůj obličej.

Zaujmou také aktivity s důrazem na prevenci a bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, o které se postará tým BESIP. „Nejen děti se vyřádí na speciální dráze s motokárami nebo při jízdě na čtyřkolkách, mimo to jsme si připravili i vystoupení na pódiu, které letos bude v tahači Scania, vystoupí například skupina Cougar, zazpívá Albín Balát a tradičně se můžeme těšit na vystoupení Happy Handicap a Hudební laboratoře," poodhaluje program Janíček.

Motor Open Plzeň Plaza má benefiční rozměr, a to ten, že veškerý výtěžek z této aktivity použije Diakonie Západ na provoz mobilního nízkoprahového Klubu Uličník pro děti a mládež a svoz svých handicapovaných klientů do svých zařízení.

Finanční prostředky již věnovali samotní vystavovatelé a partneři akce, ale pomoci bude moci každý dospělý návštěvník, a to příspěvkem v hodnotě 50 Kč, za který se mu otevře vstup na autosalon a zároveň bude moci vyhrát zajímavé ceny jako poukaz na pohonné hmoty, zapůjčení vozu či motocyklu na víkend a další. „Máme za sebou již dva ročníky Motor Open Plzeň Plaza, díky kterým se nám podařilo vybrat značnou část peněz na pořízení dvou vozů pro Diakonii Západ, za což jsme velice vděční všem, kteří k tomu pomohli a potvrdili opět v praxi naše motto – pomoc má mnoho tváří," podtrhuje benefiční smysl celé akce Janíček.

Podpořit Diakonii Západ lze až do konce června také formou DMS ve tvaru DMS DIAKONIECCE na číslo 87 777.

Nela Pražáková