Letos se z takového verdiktu může radovat Petra Platzká z Horušan na Plzeňsku, která svůj bramborový salát přinesla v sobotu do Kulturního a komunitního centra v Přešticích, kde se konala soutěž o nejlepší bramborový salát.

Šestičlenné porotě zachutnal nejvíce právě salát paní Platzké, a to v konkurenci dalších devatenácti salátů.

A čím vlastně porotě tak učaroval? „Dávám tam tatarku místo majonézy a myslím, že právě to mohlo porotu oslovit," prozradila svůj trik Platzká, která v soutěži zvítězila již podruhé.

Její salát se skládá z domácích brambor a vajec, selského salámu, cibule, okurky a uvařené mražené zeleniny, která se dává pod svíčkovou. Dokonalou chuť pak dorýsuje právě tatarská omáčka a dále sůl a pepř.

A v jakém je vlastně všechno poměru? „To nejde takhle říct, protože já to všechno dávám od oka," řekla Platzká. Recept má prý od své maminky.

Na bramborovém salátu si její rodina nepochutnává jen na Vánoce. „Máme ho rádi, takže ho dělám několikrát do roka," svěřila se vítězka. Pochoutku připraví i na Štědrý den, nedoplní ji však kapr, ale kuřecí řízky.

close Porota během soutěže hodnotila hned několik vzorků zoom_in