Zřejmě nebezpečné předjíždění se stalo osudným 35letému německému motorkáři. Ten se dnes 8. června před polednem zabil na silnici I/27 asi dva kilometry za Plzní směrem na Třemošnou u odbočky na Škodu–Jaderné strojírenství.

Parta čtyř německých motorkářů jela po komunikaci směrem na Plzeň. Podle mluvčího krajských hasičů Františka Vaška se začali předjíždět, dva motocykly o sebe pravděpodobně škrtly a jeden ze řidičů spadl na silnici. „Osobní automobil BMW jedoucí v protisměru se muži ještě stačil vyhnout. V jeho těsném závěsu však jel 49letý český motorkář, tělo uviděl až na poslední chvíli a narazil do něj,“ popsal Vaško. Vůz BMW se ještě navíc srazil s protijedoucím citroënem.

I přestože se cizince hasiči i záchranáři pokoušeli resuscitovat, na místě zemřel.

Nehoda způsobila obrovské kolony

Kvůli nehodě motorkáře za Plzní ve směru na Třemošnou museli policisté z komunikace odklánět dopravu. Tím vznikly obrovské kolony zejména na křižovatce na Bílé Hoře u Součků. Policisté zde řídili dopravu do odpoledních hodin.

„Nevím, co se přesně stalo, ale už mě to štve. Na téhle silnici je pořád něco. Všichni tady riskují,“ postěžoval si řidič nákladního vozu, který stál v koloně nejblíže bouračce. Za ním se na silnici otáčela osobní auta, ale i autobusy městské hromadné dopravy.

Podle mluvčího plzeňských policistů Jaroslava Ibeheje byla doprava na komunikaci I/27 plně obnovena až po 14. hodině. To znamená po více než třech hodinách od nehody. Při ní se kromě motorkáře zranila i mladá řidička z nabouraného citroenu. „Zhruba dvacetiletou dívku převezla s lehkými zraněními záchranka do Fakultní nemocnice v Plzni,“ potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Lenka Ptáčková.