Až v posledních zápasech sezony rozhodly národní házenkářky Sokola Tymákov o obhajobě mistrovského titulu. Ten získaly pod vedením trenérky Václavy Šmídlové už potřetí během posledních pěti let.

Po celou sezonu se pohybovaly na prvních dvou místech tabulky, o svém titulu rozhodly až v jarní nadstavbové části první ligy.

„Na jaře už bylo v podstatě jasné, že o titulu se rozhodne mezi námi a předloňským mistrem Dobruškou. Naší výhodou bylo, že máme poměrně stabilizovaný tým, trochu problémy jsme měly jen na postu brankářky. Na druhou stranu byl pro družstvo velkým přínosem návrat Martiny Půtové a Petry Bendové," tvrdí trenérka Václava Šmídlová.

V jarní části trochu zkomplikovala cestu za titulem kontumace zápasu s Krčínem pro neoprávněný start Václavíkové.

„Stále jsme však měly vše ve svých rukou. Bylo jasné, že pokud nezaváháme a uspějeme ve vzájemných zápasech, titul obhájíme. A já jsem tomu stále věřila," říká tymákovská trenérka.

Namále měl Tymákov v derby s Příchovicemi, ve kterém zvítězil jednobrankovým rozdílem. „Družstvo Příchovic mělo letos velké ambice a bylo pro nás těžkým soupeřem, trochu nám pomohlo i to, že na rozdíl od Příchovic se nám v závěru soutěže vyhýbala zranění," míní trenérka Šmídlová. To patrně rozhodlo i v případě rozhodující výhry házenkářek Tymákova v Dobrušce.

Momentálně vládne v týmu Tymákova maximální spokojenost, ale trenérka už myslí na další sezonu.

„Loni ani letos nebyl naším jednoznačným cílem zisk titulu, a tak to bude i před nadcházející sezonou. Nyní ještě nevím, s jakým kádrem do ní půjdeme, nějaké změny určitě nastanou. Národní házená je čistě amatérský sport, je pochopitelné, že pro hráčky je přednější studium, zaměstnání nebo rodina. Uvidíme, v jaké sestavě se na začátku srpna sejdeme při zahájení společné přípravy, pak teprve budeme přemýšlet o konkrétních cílech," říká trenérka mistrovského týmu Sokola Tymákov Václava Šmídlová.