Důraz na kvalitu, ne na kvantitu bude klást festival řemeslných pivovarů Brewstock, který se v pátek a v sobotu postará o zahájení dalšího ročníku Náplavky k světu.

Dějiště Náplavky už ale nehledejte u Radbuzy, Náplavka se přestěhovala ke Mži mezi Rooseveltův most a červenou lávku pro pěší.
Organizátor festivalu Brewstock Adam Vlček zve Pleňany doslova na pivní lahůdky. Budou moci ochutnat piva, ke kterým se běžně nedostanou. „Dorazí třicet pivovarů, točit budou hořká, sladká i kyselá piva, klasická i silná. Degustovat se budou ze sklenic, ale nečekejte žádné tupláky. Velké pivo bude třetinka. Jde nám hlavně o kvalitu a aby bylo možné vychutnat si co nejvíce druhů piva,“ upozorňuje Adam Vlček.

Promítání filmů na plzeňské náplavce
V pátek začne Náplavka k světu

Plzeňsko budou reprezentovat pivovary Raven, Beer Factory, Chříč, Knížecí pivovar Plasy a dobřanská Modrá hvězda, dále bude k mání pivo z pivovarů Zhůřák, Matuška, Clock z Potštejna, z Rodinného pivovaru Zichovec… Ze zahraničí dorazí slovenské pivovary Unorthodox Brewing a Remeselný pivovar Hellstork, nejdelší cestu absolvují lidé z Tanker Brewery z Estonska. „Jde o to nejlepší, co malé pivovary nabízí,“ dodává Vlček.

Brewstock začíná v pátek ve 14 a v sobotu už ve 12 hodin. K pivu bude hrát hudba.

Jan Pergl a Lukáš Zahradník
Expolicista, který sedí za zbití bezdomovce, se nového soudu nedočká