Jeden rok za mřížemi totiž hrozí sprejerovi, který červenomodře a bílým nápisem Viktoria vyšperkoval železniční viadukt u Boleveckého rybníka. Správa železniční a dopravní cesty (SŽDC) spočítala škodu na 20 tisíc korun a na vandala podala trestní oznámení.

„Policisté událost šetří jako trestný čin poškození cizí věci. Po pachateli pátráme," informovala policejní mluvčí Simona Čejková.

Příznivec plzeňských fotbalistů přebarvil viadukt do symbolů viktoriánů zhruba před třemi týdny. Když se policii podaří sprejera dopadnout, chce po něm SŽDC vymáhat náhradu škody.

Mluvčí organizace Pavel Halla ve středu uvedl, že SŽDC viadukt ve fotbalových barvách nechá. Argumentuje velkými finančními náklady na odstranění, zvýšením bezpečnosti řidičů, což zajistí právě barevně zářící viadukt, a korektností symbolů. „Nejedná se o vulgární nebo rasistické nápisy," řekl Halla.

Symboly spojené s Viktorkou se začaly objevovat i mimo Plzeň. Zeď autobusové zastávky před odbočkou na Žebnici na severním Plzeňsku kdosi pomaloval rokem založení klubu a jeho zkratkou FCVP. Symboly klubu září také pilíř mostu přes třemošenský obchvat.