Přívětivý park s krásnou přírodou na konci Nečtin, který vytvořili manželé Jiří a Martina Mikšovští z bývalé skládky, vyvolává mezi vedením obce a ´architekty´ zlou krev. Starosta Jiří Křemenák chystá na manžele trestní oznámení kvůli nepravdivým, hanlivým a neslušným výrokům, které na jeho adresu měli zveřejňovat na sociální síti. Mikšovští se zase chtějí obrátit na soud, protože je starosta ponižuje a uráží. Manželé svoje tvrzení opírají o zvukovou nahrávku.

Ve sporu mezi oběma stranami jde o to, že obec chce, aby manželé spolupracovali s neziskovými organizacemi a obcí. Manželský pár to ale vnímá tak, že vedení Nečtin v čele se starostou ho chce vystěhovat, a tím pádem park ´odcizit´či dokonce zničit. „Chtěli jsme, aby park Fénix legalizovali a spolupracovali s týmem Plzeň 2015. Jenže manželé Mikšovští nesplnili žádný z doporučených kroků. Nerespektují vlastnictví, myslí si, že dělají na svém, ale lokalita není jejich. Propagujeme demokratické a právní principy proti svévoli, anarchii a nepřizpůsobivosti," řekl starosta Nečtin Jiří Křemenák.

Nutno podotknout, že lokalita patří obci a částečně Lesům ČR. Mikšovští černou skládku zkulturnili na park s tichým souhlasem obce a dobrovolně. Mikšovští se obávají, že si chce starosta park přivlastnit. „Starosta pronajal pozemky pod parkem Nečtinské zemědělské. Ptám se proč je nepronajal naší rodině, když tam ten park vytvořila a jedenáct let udržuje. Starosta je jednatelem společnosti Nečtinská zemědělská, a je tak ve střetu zájmů," zlobil se Jiří Mikšovský.

Starostovi vzkázal, že park nikdy nebude jeho, ale vždy bude obce. „Proto byl vytvořen a my jako rodina jsme také obec a budeme vždy. Nás neodsunete," napsal Mikšovský na sociální síti.

Křemenák potvrdil, že nájemcem zhruba 1,5 hektarů louky je teď Nečtinská zemědělská. „Zastupitelstvo konstatovalo, že údržba a zvelebení pozemků manželi Mikšovskými je v kontextu s rozvojem obce," naznačil starosta, že obec nechce autory parku vyhánět.

Situace se vyhrotila natolik, že mezi oběma stranami padají nevybíravá slova. Starosta požaduje, aby se mu Mikšovský omluvil za přirovnání k bobku na své botě, který je potřeba setřást, a nevylučuje trestní oznámení. Včera dopoledne se Mikšovský na facebooku omluvil s tím, že bobek je slabé přirovnání. Mikšovští tvrdí, že i Křemenák je uráží a ponižuje, což prý mají zdokumentované.