Přes sto lidí se včera před 14. hodinou tísnilo na chodníku u bývalého zájezdního hostince v Přešticích. Budova prodělala rekonstrukci a stala se opět restaurací, v níž se teď navíc vaří pivo.

Městský Pivovar a restaurace U Přeška slavnostně otevíral a na nezájem si nemohl stěžovat – zvědaví, žízniví i hladoví lidé rychle obsadili většinu míst uvnitř a výčepní i servírky se měli co otáčet, aby na stoly co nejdříve dodali očekávané přeštické pivo.

K mání jsou světlý ležák Kilián pojmenovaný po patronovi města, silnější pšeničný svrchně kvašený ležák Schönborn, tmavý speciál Maurus a svrchně kvašený speciál Marlene.

V Přešticích se naposledy vařilo pivo v roce 1905. Ve znamení zlatavého moku se ve městě ponese také nadcházející sobota – Masarykovo náměstí od 12 hodin oživí pivní slavnosti, jež kromě mnoha druhů piva nabídnou také hudbu od vystoupení Václava Žákovce přes Hudbu Praha po Monkey Bussines.