Deratizéři ošetřili plochy veřejné zeleně u nákupního centra Gera v aleji Svobody, dále v okolí bývalé Edeky, také u Penny Marketu a v okolí nákupních center Severka a Plzeňka na Gerské ulici a rovněž u supermarketu Albert na Vinicích. Na náklady Vodárny Plzeň pak byla deratizována i okolní kanalizace.

Při deratizaci odborníci pokládají v plochách veřejné zeleně chemické nástrahy, přičemž využívají i speciální deratizační boxy, které po skončení deratizace zase odklidí. „Je dbáno zvýšené opatrnosti a bezpečnosti vůči lidem, zvířatům a životnímu prostředí,“ uvedla vedoucí Odboru životního prostředí a dopravy ÚMO Plzeň 1 Romana Tomašuková. Boxy s nástrahou pracovníci deratizační firmy pravidelně kontrolovali, přičemž likvidovali uhynulé hlodavce a nástrahu několikrát doplnili.

„Deratizace se v okolí nákupních středisek v prvním městském obvodu provádí jednou do roka a vyjde na zhruba sto tisíc korun,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová. Při výskytu hlodavců firmy deratizují také okolí bytových domů, kam se hlodavci s příchodem chladnějšího počasí často stahují za potravou.

Slovenka Zdena M. u Krajského soudu v Plzni.
Bestie v sukni: Na dítě dupla, pak ho šla hodit do řeky