Šenk nabízí nejen skvělý výčep piva a kulinářské speciality, ale i výhled na zachovalé starobylé hradby, chmelnice, k vidění je ukázka historického dvorku právovárečného domu i další pivní exponáty, které je možno spatřit během prohlídek Pivovarského muzea.

Hospoda je zvláštní mimo jiné i tím, že si v ní můžete dát nefiltrovaný kvasnicový ležák Pilsner Urquell. K jídlu zde nabízejí celou řadu tradičních českých pokrmů. Je zde i nekuřácký koutek.

Pivovarský šenk Na Parkánu se jmenuje podle svého umístění u hradeb, tedy parkánů. Šenk je zařízen v duchu zlaté éry plzeňského pohostinství 30. let 20. století. Atmosféra dávných časů pivovarnického řemesla je tady podle stálých hostů zaručena víc než kdekoliv jinde.

Tip šéfkuchaře – Kuřecí prsíčka s modrým sýrem

Co potřebujeme

– čtyři plátky kuřecího masa, každý o váze zhruba 100 gramů
– 200 g čerstvého listového špenátu
– 200 g sýru niva
– grilovací koření
– olej na smažení
– brambory podle počtu strávníků
Rozpis je určen pro čtyři osoby

„Žádnou návštěvu ani členy vaší rodiny rozhodně neurazíte, pokud jim naservírujete jedno z nejoblíbenějších jídel našich hostů – nadívaná kuřecí prsíčka plněná modrým sýrem a listovým špenátem,“ říká kuchař plzeňské restaurace Na Parkánu Václav Polata. Jejich příprava navíc podle něho není nijak složitá a určitě ji zvládnete i během sobotního či nedělního dopoledne sami doma. Odměnou za chvilku snažení vám bude skvělý gurmánský zážitek.

Kuřecí plátky očistíme, opláchneme a lehce naklepeme, ideálně přes mikrotenový sáček. Lehce posypeme grilovacím kořením a necháme chvilku odležet. Listový špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a rovnoměrně ho rozprostřeme na naklepané kuřecí plátky. Vložíme hranolek nivy a z plátku vytvoříme přehnutím jednoduchou kapsu. Spíchneme ji jehlou a na rozpáleném oleji opékáme asi pět minut z každé strany. Po opečení kapsu vyjmeme, necháme ji asi deset minut odležet a na talíři podélně rozkrojíme.

Ideální přílohou k nadívaným kuřecím prsíčkům s modrým sýrem a listovým špenátem jsou šťouchané brambory s cibulkou.