Tyto a další kostýmy se plavily po řece Úhlavě v Nezdicích u Přeštic. Zde totiž probíhala každoroční neckiáda, na níž se předvedlo celkem osm plavidel.

„Letos jedeme po sedmé. Vyrobili jsme plavidlo, které napodobuje taxi. Ale stavěli jsme jej tak tři hodiny, spíš jsme trávili čas na koupališti, než prací na něm," představil Václav Tikal z Nezdic jedno z plavidel.

Letos se na rozdíl od minulého roku povedlo počasím, ale přesto účast nepřekonala předchozí ročníky. „Ve stejnou dobu se koná také neckiáda v Příchovicích, nedali jsme si vědět a vyšlo to letos na stejný den," komentovala situaci organizátorka Helena Plincelnerová.

I přes termínovou shodu si organizátorka akci pochvalovala. „ Letos pořádáme již jedenáctý ročník. Loni sice nevyšlo počasí a v roce 2002 se kvůli povodním nejelo. Modlili jsme se, aby tento rok počasí vyšlo a byla klidná hladina, což se povedlo," dodala Helena Plincelnerová.

Kromě neckiády pořádají Nezdice každoročně dětský den, drakiádu, pořádají představení ochotnického divadla, strašidelnou noc či divadelní bál.