V letošním ročníku soutěžilo devatenáct vzorků, porota složená z laiků, ale i profesionálů z řad kuchařů a ze zeláren Forejt a Lobkowicz vybrala jako nejlepší zelí od dvaaosmdesátiletého Stanislava Pytlíka z Křimic.

„Do soutěže se může přihlásit každý, kdo doma nakládá bílé zelí,“ říká starosta obvodu Vít Mojžíš. Musí se však jednat o zelí kysané, ne zpracované jinou metodou, např. sterilováním. U soutěžních vzorků se pak hodnotí chuť, vzhled a v neposlední řadě i vůně zelí.

Soutěžící i diváci mohli v křimické restauraci Saracena ochutnat také různé speciality obsahující zelí, které připravili místní kuchaři. Letos bylo možné okusit segedín, tradiční zelňačku, různé zelné štrúdly a koláče.

Divadlo Pluto. Ilustrační foto
Nejhorší období pro divadlo. Pluto ruší kvůli malému zájmu nejbližší program