"Mohu potvrdit, že pan profesor Pazdiora mě požádal o ukončení služebního poměru a já mu samozřejmě vyhověl. Odejde na konci listopadu," řekl Tomašuk. Proč se tak Pazdiora, který na hygieně pracoval čtyřicet let, rozhodl, Tomašuk neví. "Důvody neznám, je to jeho soukromá věc a podle služebního zákona mi je ani nemusí sdělovat," dodal Tomašuk s tím, že na jeho místo zatím hygiena nemá náhradu. "Je to ještě brzy, nemůžu predikovat, kdo by do jeho funkce nastoupil. Je vypsáno výběrové řízení a může se do něj přihlásit každý, kdo splní podmínky," uzavřel ředitel.

Deníku se Pazdioru podařilo zkontaktovat, ke své rezignaci se však vyjádřit nechtěl. "Je to jen moje soukromá věc a nebudu se nikomu zpovídat," sdělil.

V letošním roce to není první personální otřes, který se na plzeňské hygieně udál. V létě odešel ředitel hygieny Michal Bartoš, protože se na jeho místo vrátil dříve odvolaný Přemysl Tomašuk, který čelil podezření ze závažných pochybení. Podle soudu totiž nebylo jeho propuštění v souladu se zákonem. Ministerstvo zdravotnictví proti Tomašukovi dále vede kárné řízení. 

Muž hrál „Vadí nevadí“, našli ho promrzlého v dámské košilce a podprsence
Muž hrál „Vadí nevadí“, našli ho promrzlého v dámské košilce a podprsence