Jedním z projektů, které na letošní léto připravili organizátoři festivalu Finále, jsou Filmové hrady a zámky. Na vybraných památkách v kraji přinesou projekce českých komedií 3Bobule a Bourák.

„Všechny naše projekty vznikly s cílem spojit a podpořit oblasti nejvíce zasažené koronavirovou krizí, tedy kulturu a cestovní ruch,“ uvedl koordinátor projektu a výkonný ředitel Finále Petr Veruněk.

„Vybrali jsme zajímavé hrady a zámky, které jsou poměrně dostupné a jsou to jedny z nejkrásnějších hradů a zámků kraje – Klenová, Kozel, Horšovský Týn a Švihov. Naším cílem je na pozadí unikátní kulturní nabídky dopomoci těmto místům k opětovnému posílení turistického ruchu a jejich zviditelnění,“ pokračoval Veruněk.

Akci podpořily i města Horšovský Týn a Klatovy. „Město Horšovský Týn dlouhodobě podporuje filmový festival pro děti a mládež Juniorfest, a tak jsme ani na chvilku nezaváhali s podporou promítání na zámku v našem městě,“ vysvětlil starosta města Josef Holeček.

Ilustrační foto
Cestovky v kraji: zájezdy se neprodávají, lidé se bojí

„Pevně doufáme, že spolupráce se rozvine i do dalších let a Filmové hrady a zámky zakotví v tradičním letním kulturním programu plzeňského regionu,“ dodal Veruněk.

Program filmových projekcí bude doplněný také o gastronomickou nabídku. Vstupenky už jsou v prodeji na webu plzenskavstupenka.cz, v omezeném počtu také přímo na hradech a zámcích.

Dalšími projekty, které organizátoři Finále připravili, jsou Plzeňské kulturní předzahrádky a promítání na náplavce u Radbuzy.

Fimové hrady a zámky:

31. 7. a 1. 8.: Klenová
8. 8.: Švihov
14. a 15. 8.: Kozel
21. a 22. 8.: Horšovský Týn