Znovu se otevřou. Prostory bude pronajímat třetí městský obvod ve spolupráci se Správou veřejného statku. Podle starosty trojky Jiřího Strobacha (dříve ODS) se do dvou vrátí bývalí nájemci a budou tu nabízet květiny a upomínkové předměty. „Odbor životního prostředí našeho úřadu jedná i se třetím nájemcem, čtvrtý mýtný domek je zatím prázdný a zájemci o něj nás mohou kontaktovat," uvedl Strobach s tím, že jako vhodný sortiment by tu viděl například suvenýry.

Podle šéfa městských památkářů Petra Maroviče bude jeho odbor památkové péče striktně hlídat především přísná pravidla pro umístění reklamy. „Nájemci budou mít stanovena jasná pravidla a konkrétní místo pro reklamu. Nepřipadá v úvahu oblepování domku plakáty nebo nabídkami na koupi," prohlásil Petr Marovič. Prodejce by měl po zavírací době jen stáhnout roletu a nemělo by být poznat, co tam nabízel. „Nájem bude proto velmi problematický," míní památkář.

Například někdejší prodej lázeňských oplatek nevidí jako vhodný už proto, že by nevyhovoval hygienickým normám. „Zevnitř by muselo být místo vybaveno keramickým obkladem, to je vyloučeno," vysvětlil Marovič.

Wilsonův most se rekonstruoval skoro rok, po opravě je nově vydlážděný původními kostkami. Silnice je o jeden pruh užší, zato se rozšířily chodníky, které jsou nyní vyskládané z žulových desek. Vyspraveny byly kromě kamenné konstrukce mostu právě i mýtné domky včetně interiérů.