Užitkové automobily budou pořízeny pro středisko Pečovatelské služby, útroby vozidel už budou muset také splňovat zpřísněné hygienické podmínky. Na nákup jednoho vozidla se počítá s částkou 700 tisíc korun bez daně z přidané hodnoty.

„Rozvážíme zhruba 900 obědů denně ze dvou míst. Jídla vozíme po celé Plzni od pondělí do soboty, na rozvážku potřebujeme devět dodávek,“ vypočítává ředitel MÚSSu Vladimír Chuchler.

Pečovatelská služba využívá celkově 14 aut, čtyři starší z nich jsou už v mizerném technickém stavu. „Vyžadují časté opravy, mají vysokou spotřebu pohonných hmot, svým provedením jsou už zastaralá,“ vysvětluje důvod nákupu náměstkyně Marcela Krejsová.

„Ty auta už opravdu potřebujeme vyměnit. Od nové koupě si slibuju i to, že vozy budou mít klimatizaci a alespoń pro některé zaměstnance se tím zlepší pracovní podmínky. Rozvážet obědy, když máte v kabině více než 40stupňové vedro opravdu není žádný med,“ připomíná ředitel Chuchler.

MÚSS ale nemůže vozy nakoupit okamžitě, musí připravit výběrové řízení. Teprve potom bude moct pečovatelská služba nové vozy využívat. I když tedy není jasné, jaké auta výběrová komise vybere, jisté je to, že všechny už používané vozy mají jednu značku – Ford Tranzit.