Pobytem v nemocnici skončila pro 27letého muže bujará pitka v několika barech na Slovanech. Podle všeho to vypadá, že se otrávil etylenglykolem. Případem se nyní zabývají policisté. "20. srpna muž telefonicky oznámil, že v noci ze dne 10. na 11. srpna ve velké míře konzumoval alkohol. V brzkých ranních hodinách dne 12. srpna pocítil silnou nevolnost, kvůli které vyhledal lékařskou péči v plzeňské nemocnici," popsala případ policejní mluvčí Hana Štefflová. 

Sedmadvacetiletý muž byl následně hospitalizován. Podle lékařů byla v jeho těle nalezena látka etylenglykol neboli fridex, která se používá v nemrznoucích chladících kapalinách pro automobily.

Kriminalisté nyní mimo jiné zjišťují, které bary mladík navštívil, jelikož nebyl přesně schopen říci, kam všude během inkriminované noci zavítal. "Údajně se mělo jednat o podniky na Slovanech. Případ je na samém počátku a v tomto okamžiku policisté stále pracují hned s několika vyšetřovacími verzemi," dodala Štefflová. Jak se nebezpečná látka mladíkovi do těla dostala, tak zatím není jasné.

Ačkoli se městem šíří fáma o tom, že se jedná o otravu metylalkoholem, upozorňuje policie na to, že tomu tak není. "Policisté celého Plzeňského kraje neřeší jediný případ otravy metylalkoholem nebo zjištění alkoholického nápoje vyrobeného z alkoholu pančovaného metylalkoholem," ujišťuje Štefflová.