Ta se konala ve čtvrtek v plzeňském kulturním domě Peklo.

A je třeba zdůraznit, že v konkurenci dalších čtyř tříčlenných týmů toto menu u porotců zabodovalo nejvíce, a mladí kuchaři z Plzně získali první místo. „Nejtěžší byl ten začátek, vykostit kuře a připravit pstruha," řekl osmnáctiletý Tomáš Malý.

Jeho týmový kolega Daniel Kulda, který včera shodou okolností oslavil sedmnáctiny, zase řekl, že se nejvíce zapotil, když připravovali dezert, jehož součástí byla zmrzlina, která se hned po naservírování začala roztékat.

Plzeňský tým, který vedla učitelka odborných předmětů Marie Kabátová, na našem snímku právě servíruje salát z pstruha. Soutěže se účastnily čtyři školy z Plzeňského kraje a jedna z německého Regensburgu. Kuchařská soutěž byla vyvrcholením projektu Environmentálně šetrná gastronomie, který organizuje Plzeňský kraj ve spolupráci se sdružením Envic.