„Jsem profesionální jedlík,“ řekl Němec před soutěží. „Jezdím na soutěže v pojídání všeho možného po celé republice. Prokousal jsem se například k prvnímu místu v pojídání dvanácti chodů jídel na Barbarských hodech. Snědl jsem je za 35 minut. Vyhrál jsem i při pojídání švestkových knedlíků, které mám moc rád. Tehdy jsem jich snědl třicet za tři minuty,“ popsal některé své úspěchy Němec.

Jedlík se také zúčastnil talentové soutěže na Primě. „Tam jsem snědl deset perníků, tři párky, dva banány a nakonec jsem si dal dva půllitrové jogurty. To vše jsem stihl za dvě minuty,“ doplnil Němec. Jeho výhra v Soběsukách ale nebyla naprosto jednoznačná. Velkou konkurenci měl totiž v Josefu Průchovi. Ten snědl o pouhé čtyři gramy méně. Na třetím místě pak skončil loňský vítěz Josef Větrovský, jehož porce vážila 676 gramů.

„Soutěž pořádáme už šestým rokem a těší se velké oblibě. Odvážlivci, kteří se do ní přihlásí, nemusí splňovat žádná kritéria. Jejich úkolem je pouze spořádat během pěti minut co nejvíce masa,“ řekla organizátorka soutěže a spolumajitelka restaurace Angus Steak House, která soutěž pořádá, Jana Silovská. „Náš šéfkuchař vždy připraví padesát steaků propečených na médium a ty se servírují soutěžícím. Většinou jich ale spousta zbude a dojídá je náš personál,“ dodala.