Na panelech před Studijní a vědeckou knihovnou se zájemci mohou seznámit s historií školy, aktivitami studentů, ale také se známými absolventy, kterých nebylo málo. Je mezi nimi například cestovatel Miroslav Zikmund, zakladatel Českého registru dárců kostní dřeně Vladimír Koza nebo ředitel ZOO Plzeň Jiří Trávníček.

Na plzeňském náměstí byly slavnostně odhaleny sochy Spejbla a Hurvínka. Sochy vytvořila kanadská sochařka českého původu Lea Vivot u příležitosti 100. výročí vzniku Spejbla.
Plzeň se pyšní sochou Spejbla a Hurvínka v životní velikosti

„Výstavu jsme připravovali od března do půlky června, trochu nám to komplikoval koronavirus. Podklady na některé panely dodávali naši učitelé, kterých se téma týkalo. Grafická stránka je dílem Petra Vrobela,“ uvedla k výstavě Petra Komprdová, učitelka gymnázia, která měla její přípravu na starosti.

Panely budou ve Smetanových sadech umístěny do 30. července, od září pak budou oslavy pokračovat dalšími akcemi. Třeba na 18. září se chystá průvod studentů od školy na náměstí Republiky, kde bude připraven kulturní program.