Nyní ale majitelé ohlásili konec a Plzeňáci se děsí. „Cože? Kam budu chodit? Dortíky z Crystalu nemají konkurenci,“ reagovala Plzeňačka Marie Dvořáková. Plzní se totiž nesou zvěsti, že cukrárna už v prostorách na Klatovské třídě vůbec nebude.

Milovníci sladkého však důvod k panice nemají. Majitelé cukrárny Milan Petráš a Karel Jereš, kteří podnik od revoluce vedou, veřejnost uklidňují. Fámy o tom, že zákusky se od základu změní nebo že místo cukrárny by měly na Klatovské vzniknout rybářské potřeby, jednoznačně vyvrací.„Už chceme jít do důchodu,“ říká Petráš. „Nový majitel ale musí zachovat náš koncept.“

FC Viktoria Plzeň - Baník Ostrava
Fotbalová Viktoria vydělala stovky milionů

Petráš s Jerešem Crystal předají za čtrnáct dní. „Naší podmínkou bylo, že změnou provozovatele neutrpí kvalita dezertů. „Současní cukráři i nadále zůstávají,“ dodává Petráš s tím, že není schopný říci, jak budou po převzetí novým majitelem vypadat ceny. „Myslím, že podraží,“ naznačuje Petráš.

Někteří obyvatelé Plzně si už oslavy bez dortů z Crystalu nedokážou představit. „Crystal je naše nejoblíbenější cukrárna. Dceři je letos patnáct a skoro každý rok jí tam objednáváme k narozeninám dorty. Jsou vždycky krásně nazdobené a moc dobré. Mám pocit, že za ta léta dorty téměř nezdražily. Chodíme tam i na zákusky a na kafe, i když bývá obtížné najít volné místo. Nejsme totiž jediní Plzeňané, kteří Crystal považujeme za nejlepší cukrárnu v Plzni,“ sdělila Hana Andrejovská.