První nadšence přepraví lanovka již v 8:30 ráno. K dispozici zatím bude nejdelší možná trať - téměř 1600 metrů dlouhá sjezdovka v kombinaci hořejší pasáže sjezdovky číslo 3 Slalomové s přejezdem na „dvojku" U zalomeného, po níž se návštěvníci vrátí k čtyřsedačkové lanovce.

Lyžaře na Špičáku podle provozního ředitele areálu Vladimíra Kasíka čeká kvalitní sněhová pokrývka. "Lyžařům nyní nabízíme opravdu kvalitně připravenou trať, v průměru na ní leží mezi 20 – 30 cm již rolbami upraveného přírodního a technického sněhu. Pokud připadne cca dalších 20 centimetrů, jak avizuje předpověď, nebo budeme moci při optimálních mrazech okolo minus 5 ° C technicky zasněžovat, můžeme následně v dohledné době otevřít celý areál. Ale nebudeme to dělat za každou cenu co nejdříve na úkor kvality sjezdovek," řekl Kasík.

Za kolik se svezete?Lyžovat se bude za ceny vedlejší sezony –  za 490 Kč/den pro dospělého, 325 Kč/den mládež (ročníky 2001 až 2009), rodinný skipas (dva dospělí a neomezený počet vlastních dětí) stojí 1115 Kč.

Kvůli odloženému startu sezony se posouvají i první termíny tradičních víkendových kurzů místní lyžařské a snowboardové školy. Ty měly být původně otevřeny již tento víkend, termín se však posouvá na 16. a 17. ledna. Příhlášení o odložený víkend nepřijdou, kurzy se totiž automaticky o týden posouvají do další části sezony.

Spolu se zahájením lyžarské sezony bude otevřena půjčovna se skiservisem, pravidelná každodenní lyžařská škola s instruktory i pro individuální výuku a také občerstvení.