„Soutěž je otevřená, dopředu se nikdo hlásit nemusí. Stačí, když soutěžící do restaurace Beseda přinesou vzorky kysaného zelí v sobotu 11. ledna mezi 16. a 18. hodinou,“ říká organizátor Petr Purkar. Soutěž, která se letos koná už po šestatřicáté, založil jeho tatínek s kamarády. „Od 18 hodin se zelí bude ochutnávat. Každý degustátor bude mít dva hlasy a ty přidělí dvěma vzorkům, které mu nejvíce chutnaly. Vzorky budou očíslované,“ vysvětluje Petr Purkar a připomíná, že degustovat může přijít bez ohlášení každý. Vítěz dostane pohár a šampaňské. Petr Purkar podotýká, že očekávají, že soutěžit bude okolo tří desítek lidí se svým doma připraveným kysaným zelím.

Akci pořádá Spolek přátel kysaného zelí Dobřany, který byl prvním porevolučním nepolitickým spolkem zaregistrovaným po roce 1989 na ministerstvu vnitra.

Kdy: 11. ledna od 16 hodin

Kde: DobřanyZa kolik: zdarma

Tomáš Horváth
Policista zákon neporušil, rozhodl soud