Když jedete po Slovanské třídě, před náměstím Milady Horákové podle ukazovatele máte pokračovat rovně Nepomuckou. Po čtyřech kilometrech na kruhový objezd zjistíte, že silnice na Klatovy je uzavřená kvůli stavbě mostu u Štěnovic. Rada, kterým směrem se vydat je v nedohlednu.

Směrovka naviguje zpátky

„Já zkrátka nevím, jestli mám jet do Černic, Písku nebo Rozvadova. Tak jsem vjela na kruhový objezd a doufala, že tam bude na Klatovy vyznačená nějaká objížďka,“ řekla Helena Lešovská. „Ale jediná vyznačená objížďková směrovka na Klatovy mě vrátila zase zpátky na náměstí Milady Horákové,“ dodala.

Když se po čtyřech kilometrech ke kruhovému objezdu vrátíte čtyři kilometry zpět na náměstí Milady Horákové, uvidíte směr objížďky do Doudlevec po Malostranské ulici. Před křižovatkou Malostranské a Zborovské je ukazatel na Klatovy směrem doprava. Že pak ale máte odbočit do Samaritské ulice, už vám žádná směrovka neporadí. Pokud pojedete stále po hlavní, dostanete se kolem zimního stadionu do centra Plzně. A kde jsou Klatovy?

Musíte na Černice nebo Rozvadov

Podle vedoucího odboru dopravy Magistrátu města Plzně Vlastimila Kroupy mají jet řidiči ze Slovan ke kruhovému objezdu u Olympie, z něj ne zpět, ale na dálkový cíl Rozvadov. „Objížďka na Klatovy, která směřuje na nám. Milady Horákové je pro druhý směr jízdy,“ tvrdí Kroupa.

„Řidiči, kteří se dostanou až na okružní křižovatku u Olympie, mohou také využít propojení Černice, Radobyčice, Litice,“ doplnil šéf plzeňské dopravní policie Karel Machulda.

„Co má Rozvadov společného s Klatovy a jestli se z téhle cesty dá na ně odbočit, to opravdu nevím. Podle mě by tam měli dát ještě značku. To samé s Černicemi.“ říká Lešovská. „Oni jsou vůbec ty ukazatele za Černicema strašný. Už třikrát jsem tam sjel špatně,“ přidal se Jan Kříž.

Proč chybí značky v Doudlevcích?

Vyznačení objízdné trasy v Doudlevcích by mělo být podle Kroupy v pořádku. „Značení jsme stanovili z Malostranské, Zborovské na Samaritskou a dále ulicí 17. listopadu k náměstí Míru a odsud na Klatovskou. Pokud značka na křižovatce Zborovská a Samaritská není, mohl ji někdo sebrat či přemístit,“ řekl a dodal, že kdyby bylo možné objet uzavírku silnice 180 kratší cestou, nebyly by objízdné trasy a směrovky tak matoucí.