Soutěž se konala 27. ledna 
v netradičním industriálním prostředí Multifunkční haly GONG v Dolní oblasti Vítkovic. „Naši školu reprezentovali žáci 2. ročníku oboru Hotelnictví a cestovní ruch a oboru Kuchař Roman Moulis, David Starck, Filip Zimanzl, Jiří Vodrážka. Soutěžilo se v šesti disciplínách – krájení zeleniny, pouring test, určování druhů mas, jazykové dovednosti, určování sklenic, nápojů a týmový kuchařský úkol," přiblížil učitel odborných předmětů Petr Berka.

Žáci zabodovali svým kuchařským uměním a připravili pokrm Kuřecí supreme 
a ragú z kuřecích stehen, karotkové pyré s červenou čočkou a dýní Hokkaido, těstovina plněná hlívou ústřičnou, dušený pórek, pivní omáčka. „Tímto pokrmem přesvědčili porotu, která se skládala ze zástupců a komisařů z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR 
a francouzského šéfkuchaře," potěšilo Berku.

Žáci poměřili síly s hotelovými školami nejen z ČR, ale 
i z Polska, Francie a Slovenska. „Těší mě, že v této soutěži 
s mezinárodní účastí reprezentují nejen Plzeň, ale také celý region a Českou republiku. O tom svědčí již získané ocenění z předchozích ročníků, a to dvě zlaté medaile a jedna bronzová," řekl Berka.