Co jste si pro Plzeňany připravil?
Uvařím kalamari restované s česnekem a olivami. Pak připravím humří raviolu. Návštěvníci se mohou těšit také na ručně dělané špagety s chřestem a šunkou. A jako dezert bude lanýžový dort.

Co si myslíte o podobných akcích?
Líbí se mi, že se lidem gastronomie trochu přiblíží. Hospody se budou chtít předvést, budou vařit z kvalitních surovin. Výhoda je, že návštěvníci dostanou ta jídla za příznivější cenu. Řeknou si třeba: ´Tohle jsem nikdy neměl, tak to ochutnám.´

Zlepšuje se povědomí lidí o jídle?
Mohu mluvit za ty co znám. Přeci jen si hospody už vybírají lépe. Nechodí třeba každý den, zaskočí tak jednou za týden do nějaké lepší restaurace, kde ví, že dostanou výborný servis, že se skvěle nají. Takových lidí přibývá. Pořád ale zůstává spousta těch, kteří si klidně dají smažený sýr na přepáleném oleji.

Jaká je úroveň českých restaurací?
Hodně se to liší město od města. Třeba v Brně jsou tak dvě tři dobré hospody, v Praze dvacet. V Plzni zatím nevím. Těším se, až ochutnám, co kluci na festivale navaří.

Co vám přineslo vítězství v soutěži?
Tak samozřejmě nějaké peníze (smích). Ale hlavně jsem se přihlásil kvůli tomu, že působím v malé kuchařské škole a chtěl jsem získat nějakou publicitu. To se podařilo. Kurzy mám teď nabité.

Poznávají vás lidé, kteří chodí do restaurace, kde děláte?
Někteří určitě. Reakce jsou různé. Někdo prudí, někdo chválí. Naštěstí těch prvních je menšina.