Supermarket a koupaliště, to byla ještě před několika lety velká přání řady obyvatel Kralovic. První jim splnil podzim 2008, druhé letošní středa 18. června.

Koupaliště se stalo pro mnohé nejdůležitější součástí kralovického sportovního a rekreačního areálu, kde je rok v provozu například dráha pro kolečkové bruslaře. „Výstavba začala v roce 2012. Areál ode dneška obsahuje už zprovozněnou in-line dráhu, koupaliště, beachvolejbalové hřiště a dětské hřiště a také nový můstek přes Kralovický potok," říkal při středečním otevření starosta Kralovic Rudolf Salfický.

Celkové náklady se podle něj vyšplhaly na 25 milionů korun, z toho 19 800 000 město získalo z Regionálního operačního programu Jihozápad. „Jsem rád, že naše město má jedno z nejhezčích koupališť v kraji, protože každý člověk potřebuje místo, kde si může odpočinout a zapomenout na dennodenní starosti," dodal starosta.

Na otevření dorazily hlavně děti ze všech kralovických škol. Spoustě z nich oči doslova zářily. „Těšíme se na prázdniny. Budeme tady pořád!" říkali dva spolužáci Tomáš a Jirka.

Vodu v koupališti, které bude otevřeno denně od 10:00 do 20:00 hodin, upravuje chemie. Na návštěvníky budou nepřetržitě dohlížet dva plavčíci, nad celým areálem zase i díky bezpečnostním kamerám bdí kralovičtí policisté. Chybět nebude samozřejmě ani stánek s občerstvením.

Dospělí dají za jednodenní vstup 30 Kč, děti do 15 let polovic a děti do šesti let mají vstup zdarma.

Příští rok se areál koupaliště rozšíří o velkou plochu na slunění až k nedalekému potoku.