V Plzni ho v pondělí oficiálně uvedl do funkce policejní prezident Tomáš Tuhý.

Krákora, který se narodil 23. března 1970 v Klatovech, nastoupil k bezpečnostním sborům 1. prosince 1990 jako příslušník správy ochrany státních hranic. V srpnu 1991 se stal policistou federálního policejního sboru. Do služebního poměru příslušníka Policie ČR byl přijat k 1. lednu 1993, kdy ve funkci staršího inspektora sloužil na oddělení pohraniční policie Pod Ostrým v obci Hamry na Klatovsku.

Dále působil na oddělení obecné i hospodářské kriminality dřívějšího okresního ředitelství v Klatovech, kde byl i vedoucím oddělení hospodářské kriminality. Od prosince 2007 se stal na tomto ředitelství velitelem služby pořádkové policie a služby železniční policie. V lednu 2009 byl povýšen na vedoucího územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Klatovy a od října 2010 byl ředitelem Městského ředitelství policie Plzeň.

Krákora má vysokoškolské vzdělání, které absolvoval na Policejní akademii ČR v oboru policejní management a kriminalistika. "Nejen mým mottem zůstává Plzeňský kraj - bezpečný kraj," řekl dnes.

Policii v Plzeňském kraji vedl do konce loňského listopadu Jaromír Kníže, který se stal 1. prosince krajským ředitelem v Ústí nad Labem.