„Plzeň dobře znám, je to silné mužstvo. Nicméně naše situace v tabulce skupiny B nám velí jediné, zvítězit. Jestli chceme pomýšlet na postup ze skupiny, nic jiného než tři body pro nás neexistuje," prohlásil na včerejší tiskové konferenci v Tel Avivu kouč domácího týmu Josef Abuksis, který usedl na lavičku Hapoelu na začátku října.

Předtím působil v roli asistenta izraelské reprezentace a s některými hráči Viktorie se potkal při přípravném utkání českého národního mužstva v Rakousku těsně před Eurem. Po příchodu na lavičku Hapoelu se ale funkce u národního týmu vzdal.

Překážkou v cestě za vítězstvím nad Plzní by podle něj neměla být ani krátká pauza mezi pondělním ligovým vítězstvím Hapoelu nad Haifou (3:0) a čtvrtečním zápasem Evropské ligy.

„Profesionální hráči se musí s únavou vyrovnat, na výkon mužstva by to nemělo mít vliv. Dvě utkání během čtyř dnů by měli zvládnout," odmítl Abuksis tvrzení, že jeho tým měl na regeneraci kratší dobu než soupeř.

Přesto však počítá s jednou nebo dvěma změnami v sestavě. Nejistý je start velké opory mužstva, arménského gólmana Apoula, který se při ligovém duelu s Haifou zranil. „Podvrtnul si kotník, v úterý vůbec netrénoval. O jeho startu rozhodneme až po předzápasovém tréninku. Pokud by nemohl nastoupit, bylo by to pro nás velké oslabení," přiznal kouč Hapoelu, který neponechal nic náhodě a na sobotní ligové utkání Viktorie s Jabloncem poslal do Plzně pozorovatele.

Domácí trenér bude spoléhat i na podporu publika a bouřlivou atmosféru na tribunách Bloomfield Stadium, jehož kapacita je 14 700 míst. „Počítáme s tím, že by mělo přijít kolem dvanácti tisíc diváků," řekl kouč Hapoelu Tel Aviv Abuksis.

Do karet jeho mužstva bude hrát i počasí. Letní teploty kolem osmadvaceti stupňů a především vysoká vlhkost vzduchu dokáže ubrat hráčům, kteří nejsou na zdejší klima zvyklí, hodně sil.

Za silný tým považuje Viktorii Plzeň i obránce Hapoelu a zástupce kapitána Ygal Antebi. „Viděli jsme video ze zápasů Plzně. Je to mužstvo, které má velkou kvalitu především v ofenzivě. Předpokládám, že soupeř si přijede k nám pro bod, ale naším úkolem bude jeho obranu překonat a vyhrát," uvedl Antebi.