Dle starosty Líní jsou obrovským problémem regionů Touškovska a Nýřanska cizinci. „V Líních máme pět ubytoven, ve Zbůchu je situace stejná. Cizinci plně využívají služeb obcí, ale do obecní pokladny ničím nepřispívají. Pokud se situace bude takto vyvíjet dál, bude to veliký problém,“ upozornil. Vilma Kunešová, místostarostka Města Touškova, potvrdila, že u nich také narostl počet cizinců, kteří kromě bezplatného využívání všech služeb podporují rozvoj heren, barů a nonstopů. „Oni si vydělají peníze, nemají co dělat a pak to v hernách utrácí,“ podotkla a zároveň zdůraznila, že je třeba tento trend změnit.

Vysoký počet cizinců v obou regionech se dá vysvětlit tím, že většina z nich je zaměstnána v nedaleké Plzni, zejména ve fabrikách na Borských polích, kam dojíždí. „Zaměstnavatelé totiž stanovují podmínky tak, že Češi na ně absolutně neslyší. Proto tato místa zaplňují Ukrajinci, Slováci a Poláci, kterým zaměstnání vyhovuje a peníze si vydělají,“ řekla Alena Leščinská, z Úřadu práce pro Plzeň-sever.

Dalším diskutovaným tématem bylo začlenění určitých skupin obyvatel, jako osob po výkonu trestu či dětí, které jdou z dětských domovů do společnosti.