Ještě loni divizní celek Kolovče nevykročil do nejvyšší krajské soutěže fotbalistů podle představ. V celkovém součtu však nakonec opanoval první polovinu soutěže.

Na závěr podzimu odolali Kolovečtí v ostře sledované bitvě horažďovickým nájezdníkům a udrželi se v čele průběžné tabulky.

„Samozřejmě jsme s podzimem spokojeni, ale na jaře nás čeká ještě spousta práce," krotil euforii po skalpu největšího soka protřelý kouč Štepán Hirschl.

Aby také ne.

Exdivizní parta přezimuje na špici krajského přeboru, v Horažďovicích a Klatovech však lídrovi vyrostli zdatní rivalové.

„Oba celky jasně ukázaly, že umístění na čele tabulky není náhoda," řekl Hirschl po duelu s Horažďovicemi.

Na kolovečskou lavičku se místo Stanislava Kamarýta postavil až v rozehrané soutěži po nečekaném klopýtnutí favorita v Příkosicích.

Mužstvu trenérská rošáda dodala patřičný impulz.

„Znal jsem zdejší prostředí, nešel jsem do neznáma. Snažil jsem se využít silné stránky týmu a stabilizovat celý herní systém. Ale neřekl bych, že mužstvo bylo v nějaké depresi," vyvrací kouč Štěpán Hirschl.

Na začátku nového roku začne lídr soutěže s přípravou na jarní boje.

„Osmého ledna začínáme. V pondělí a středy absolvujeme tréninky v Plzni v Luční ulici společně s Chrástem. Pátky se budeme připravovat na domácím hřišti," upřesňuje Hirschl.

Do přípravy by měl v lednu naskočit i Lukáš Došek, který odstoupil z posledního duelu s Horažďovicemi s nataženými vazy.

„S Lukášem jsem zatím nemluvil, přesto věřím, že se do startu zimní přípravy uzdraví," přeje si kouč.

Naopak Hirschl nemůže počítat s Fillingerem, který je dlouhodobě zraněný.

Fotbalisty Slavoje čeká nanečisto vydatná porce přátelských zápasů.

„Utkáme se s Doubravkou, Viktorií U19, Horní Břízou, Sušicí, Tachovem a s největší pravděpodobností i s Chrástem," prozrazuje kolovečský trenér.

A jak to jinak vypadá s hráčským kádrem půlmistra?

„Zatím se objevily náznaky odchodu od dvou fotbalistů, zatím ale definitivní rozhodnutí nepadlo," říká lodivod.

Kolovečská letka v čele s Doškem a Šperlem budí respekt, přesto se jedna slabina na podzim objevila.

„Největší problémy nám činila umělá tráva v Horšovském Týně a Horní Bříze, tam jsme žádná galapředstavení nepředvedli," přemítá trenér Kolovče.

„Naopak za povedené považuji utkání s Přešticemi nebo Vejprnicemi, tam si i diváci přišli na své," uzavírá kouč lídra krajského přeboru Štěpán Hirschl.

Martin Šiška