„Tato kniha nese název „Bejvávalo na Šumavě – smutno i veselo“. Naleznete v ní krátké příběhy vypovídající o reálném životě lidí na území západní a centrální části Šumavy. Dočtete se o tom, co jim osud přichystal, co museli strpět, co obětovali, ale i jaké humorné příhody se jim kdy udály. Veselé i smutné příhody, které jsou čerpány z dobových novin, od sběratelů folklóru nebo přímo od samotných Šumaváků, se vám brzy dostanou pod kůži. U některých se zaručeně pobavíte, u jiných vám ukápne slza,“ představila knihu autorka.

Krásné detaily města Klatovy
KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak moc dobře znáte Klatovy

Bejvávalo na Šumavě je plné nejen příběhů, ale i dobových kreseb, které pocházejí od talentované ilustrátorky Veroniky Víchové ze Žichovic. Právě ona dodala knize nádech a krásu bývalých časů.

Kniha bude od 27. ledna k dostání v knihkupectví v Sušici, Klatovech, Horažďovicích, na webových stránkách nakladatelství Pointa pod odkazem bit.ly/KupSumavu a poptávat ji můžete i na Roubence Zámyšl, kde je možné po domluvě (e-mail: lu.oudova@seznam.cz) zároveň i žádat věnování nebo podpis autorky.

Požár v Sušici.
Desetiletý chlapec, který včas zavolal hasiče, zachránil byt i svůj život

„Ráda bych poděkovala všem, kteří knihu podpořili v předprodeji, pevně věřím, že své příznivce nezklame,“ dodala autorka.