VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kluci v akci vařili Chaloupkovy kančí řízky

Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.

24.2.2010
SDÍLEJ:

Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina u Václav ChaloupkaFoto: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Kdo by čekal, že jejich kuchařská show je věda, kolem které skáče početný televizní štáb, nevěřil by vlastním očím. Z auta kuchaři vytáhli malý dřevěný stolek, dva hořáky připojili na vlastní propanbutanovou bombu a kolem sebe pak už jen rozestavěli sáčky a mističky s několika ingrediencemi.

Kance dodal známý plzeňský filmař a kameraman Václav Chaloupek. „Nic jiného než divočáky nestřílím. Nejlepší do kuchyně je mladé prasátko tak rok staré. A lepší je bachyňka než kňourek, ten bývá cítit. Jako kanec,“ usmíval se Chaloupek. Dodal, že před padesáti lety byla divočina na talíři vzácnost, dnes jde ale o nejhojnější zvěř.

S recepty dělali kuchaři u Chaloupků tajnosti a vzkazují, ať se lidé v dubnu podívají v televizi, jak si s kancem poradili. Václav Chaloupek ale jeden recept, do kterého se kluci pustili, prozradil. „Je to oblíbené jídlo naší rodiny. Nejdříve umelete cibuli a smícháte ji v poměru jedna ku jedné s hořčicí. Směsí pomažete kančí maso na řízky, pak použijete klasický trojobal a usmažíte je. Je to skvělé,“ pochvaloval si Chaloupek.

Filipovi a Ondřejovi šla práce v hájovně od ruky. Vařili v obýváku, do kuchyňky by se s kameramanem nevešli… A byli vtipní i šikovní, jak jinak. Na otázku, proč se cpou v pauzách oplatkami a nedají si někde v hospodě dobré jídlo, Filip zvážněl. „No, přiznám se, že do jiné, než vyzkoušené nebo věrohodně doporučené restaurace nejdu. Dobrých hospod je jako šafránu, někde udělají i kuře s broskví na pytel,“ podotkl kuchař. Sám si nejraději uvaří českou klasiku. „Různé zadělávané věci, okurkovou nebo koprovou omáčku, kuře na paprice. To rád vařím návštěvám,“ přiznal kuchař.

Autor: Dana Veselá

24.2.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Interiérové zahrádky Growlight představuje Jiří Nývlt. Speciální květináč s lampičkou si dáte na stůl a bylinky trháte do čaje nebo salátu. Funguje to už i v některých hotelech.
3

Je libo mátu nebo zamyšlení, co udělat s mrtvou kočkou?

Ilustrační foto.

Adventní čas láká zloděje do ulic, policie nabádá k obezřetnosti

Vyhrožoval policistům

Plzeň – Na linku tísňového volání zavolal v sobotu odpoledne muž.

Školka na Valše se nepostaví, stovka lidí už podepsala petici

Plzeň - Když v roce 2010 startovala nová výstavba domů a bytů na Valše, součástí projektu bylo mimo jiné vybudování mateřské školy.

Jak vybavit malý dětský pokoj?

Bydlíte v malém panelákovém 3+1, máte dvě děti a nevíte, jak je obě vměstnat do malého dětského pokoje? I na malém prostoru se dají dělat zázraky, jen je potřeba při zařizování dětského pokoje trochu přemýšlet!

FOTO, VIDEO: Famózní obrat. Indrák srovnal, Gulaš trefil výhru

Plzeň – /UVNITŘ VIDEO Z KAMER V PŘILBÁCH HRÁČŮ/ Jízda pokračuje. Hokejisté Škody Plzeň v nedělním utkání sice nevedli ani vteřinu, přesto prokázali svou nezlomnost a i desátý zápas na domácím ledě vyhráli.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT