Dominika Heidenreichová, která si pronajala byt v Nerudově ulici 
v Plzni právě přes realitní kancelář, tvrdí, že nemovitost jí byla při prohlídce prezentována jinak, než ve skutečnosti vypadala. „Teprve až poté, co jsme složili zálohu za pronájem, jsme za kuchyňskou linkou odhalili skryté vady," vysvětlila Heidenreichová.

Navrhla odstoupení od smlouvy o zprostředkování pronájmu nemovitosti a chtěla vrátit alespoň část vynaložených peněz. Realitní kancelář to ale odmítla.

Za pronájem Heidenreichová zaplatila 30 570 korun (po 10 tisících Kč za kauci, provizi a pronájem, 570 korun stály zálohy). „Realitní kancelář ale na návrh, že si nechá provizi 10 tisíc korun a 20 tisíc korun nám vrátí, nepřistoupila," zlobila se žena.

Je přesvědčená, že ze strany Idea reality šlo o klamavou reklamu bytu. „A navíc jejich jednání po našem odhalení vad bylo šílené," stěžovala si Heidenreichová s tím, že realitka nepřistoupila ani na výměnu bytu.

Realitní kancelář Idea reality pochybení odmítá a nabízí svoji verzi. „Paní Heidenreichová si byt prohlédla dvakrát podrobně se svojí dcerou a žádné rozpory mezi prezentací a skutečným stavem při těchto prohlídkách nikdo nezmínil," řekl jednatel realitní kanceláře Milan Brejcha.

Celý problém vznikl po podepsání nájemní smlouvy, když byla pronajímatelem demontována původní kuchyňská linka a teprve poté vyšly najevo vady (vybouraná dlažba). „Opravdu netušíme, jak jsme tyto vady mohli před demontáží kuchyňské linky zjistit, když jediným způsobem, jak na ně přijít, byly bourací práce. Máme tedy za to, že jsme své povinnosti ze smlouvy o zprostředkování pronájmu splnili. O vadách jsme přes vynaložení veškeré péče nemohli vědět. Podle našeho názoru se nyní jedná 
o spor mezi nájemcem a pronajímatelem," konstatoval Brejcha.

Makléřka Jaroslava Langmaierová, která byla při prohlídce bytu, dodala, že zájemkyně viděla byt osobně a není pravda, že by vycházela hlavně ze zveřejněných fotografií. Makléřka popřela i tvrzení, že byla prezentována jen část bytu. „Chtěli jsme přesto vše řešit smírně, ovšem s paní Heidenreichovou a jejím příbuzenstvem není žádná dohoda možná. Opravdu jsme se 
v našem podnikání v realitách s tak otřesným chováním ještě nesetkali," tvrdil Brejcha 
s tím, že jednání Heidenreichové považuje za účelové.