Ruina přiléhající ke Kaplířově ulici, která zbyla z někdejšího kasárenského objektu na konečné na Borech, půjde konečně k zemi. Místo přitahující bezdomovce nechá radnice zbourat v souvislosti s výstavbou tramvajové trati na Borská pole. „Aktuálně řešíme výběr firmy, která bude objekt demolovat,“ potvrdil vedoucí magistrátního odboru investic Pavel Grisník.

Rozšíří se sem parkoviště u Úřadu práce. „Bude mít 69 parkovacích míst, z toho čtyři pro invalidy,“ upřesnil Grisník. Parkoviště bude napojeno novou sedmimetrovou silnicí s oboustranným chodníkem.

Požár přístavku v Transkempu na Hracholuskách
FOTO: V Transkempu na Hracholuskách hořelo, oheň hasilo šest jednotek

Stavba asi 1,7 kilometru dlouhé tramvajové trati k univerzitě je rozdělena do několika etap. Součástí nového kolejiště je stavba točky v Kaplířově ulici, demolice části kasáren a vybudování parkoviště nebo nový vzhled současné konečné tramvaje č. 4 na Borech. Z té se má stát jakési vstupní místo do Borského parku. „Mimo jiné se tu uvažuje o stavbě kavárny,“ přiblížil David Malán z magistrátního odboru investic.

Na místě fotbalového hřiště Slovanu Spoje v Kaplířově ulici se počítá ještě s parkovištěm P+R (zaparkuj a jeď), které má mít 315 míst, z toho devět pro invalidy a čtyři s označením EKO (místa s dobíjecí stanicí pro elektromobily).

Zaparkuj a jeď je myšleno ve smyslu zaparkuj svůj automobil a pokračuj do města veřejnou dopravou. V tomto případě prodlouženou tramvajovou trasou. Očekává se, že první vozy by mohly začít jezdit v roce 2020.

Ilustrační foto
Dívka u Papírenské lávky se zřejmě zabila nožem sama