Jak překvapit svoji polovičku na Valentýna?

„Loni jsem přítelkyni překvapil jízdou na okruhu v závodním autě. Jsme akční pár, byla nadšená,“ řekl Libor Bláha z Plzně. Zážitky volí více párů, populární jsou párové masáže nebo wellness.

Ženy své protějšky často překvapí spíše novým prádlem a stále častěji také pořizují erotické hračky. Muži nejčastěji darují květiny. „Stálicemi jsou růže a tulipány. Moderní jsou ale také pivoňky na objednávku. Největším hitem poslední doby jsou květinové boxy, “ uvedla květinářka Jana Lukášová z Plzně.

Květinu mohou dostat i muži, ti ji však ocení zejména tehdy, pokud ji mohou sníst. Salámové nebo ovocné kytice jsou oblíbeným a vtipným dárkem.

Cukráři v Plzni mají připravené menší dortíky, speciální objednávky většinou nemají. „Letos nemám žádné objednávky na dortíky ve tvaru srdce,“ přiznala cukrářka Stanislava Buřičová.

V SiCaffe Isis nachystali pro zákazníky dortíky ve tvaru srdce nebo medvídka, ale speciální objednávky také nemají. Plzeňáci kupují spíše čokoládu. „Pralinky a čokoláda se prodávají v tento den více, oblíbený je třeba nugátový košíček,“ řekl Oliver Kostka ze Světa oříšků a čokolády.

Na zamilované se připravují i restaurace, které pro tento den sestavují speciální valentýnské menu. „Máme úplně plno, hosté si pochutnají například na carpacciu z tuňáka a samozřejmě na hovězím steaku, který je pro naši restauraci typický,“ sdělila manažerka Saloonu Roudná Vendula Kaasová. Menu vyjde na 690 korun.

Speciální večeři nabízí i restaurace El Cid, Rango nebo U Malické Brány. Většina restaurací je už ale obsazených. Průměrná útrata za valentýnskou večeři pro dvě osoby se pohybuje kolem 1500 korun. Oblíbeným dezertem je čokoládový fondán s ovocem. Ženy si rády pochutnají na rybě a muži na mase.

Ilustrační foto.
Kraj je proti hranici úspěšnosti