„Moje jméno je spojováno s mnoha kauzami a rozhodl jsem se už boj o toto místo, které je na několik příštích měsíců, nepodstupovat," řekl Jurečko Deníku v narážce na říjnové komunální volby. Kromě Jurečka končí v teplárně z vlastního rozhodnutí také další člen ODS a bývalý místostarosta trojky Stanislav Kopáček.

Jurečkovi vypršel stejně jako několika dalším politikům v představenstvu teplárny mandát a ve čtvrtek bude zastupitelstvo města rozhodovat o tom, koho do nejbohatší městské společnosti nominuje. Dosud to bylo vždycky tak, že nejvyšší post předsedy představenstva tu obsazovala nejmocnější strana, jíž byla v Plzni ODS. Jenže ta už ztrácí dech, strmě jí ubývají preference a odcházejí stovky členů. ODS se v Plzni pokusí uspět v říjnových komunálních volbách u voličů pod vedením primátora Martina Baxy. Právě jemu mají ´dobrovolné´ odchody ulehčit situaci a ukázat stranu jako očištěnou od sporných jmen a skandálů.

Za ODS zůstává v představenstvu teplárny teď už jen zastupitelka Miloslava Šlajsová. Politici tvrdí, že představenstva by měla přejít na tzv. německý model, kde figurují zejména manažeři a odborníci. "Navrhujeme tam Zdeňka Dongrese, jednoho z dlouholetých ředitelů v teplárně," uvedl Jurečko.