Výstrahu před ledovkou vydali na noc z pondělí na úterý meteorologové, platí i pro Západočeský kraj. V noci tu má být zataženo až oblačno, zpočátku by mohlo ojediněle slabé sněžit, ve druhé půlce noci a k ránu by od západu měl místy padat slabý mrznoucí déšť. Teploty klesnou na -1 až -4 °C, na horách bude o něco tepleji: +1 až -2 °C.

Pán lesa Chlumonoš naděloval dárky. Děti s rodiči se v sobotu v podvečer vydali ze Záchranné stanice ptactva v Doubravce do zasněženého lesa pod Chlumem. Zpíváním koled přivolali Chlumonoše a anděla. Ten rozsvítil nazdobený strom a dětem předal dárky.
Pod Chlumem naděloval dárky Chlumonoš, podívejte se

V úterý bude zataženo až oblačno, ráno ještě pozor na mrznoucí déšť s tvorbou ledovky nebo sněžení. Pak začne od západu pršet, někde i vydatně, sněžit bude jen na horách. Už během dne se má oteplovat, večer až na +5 °C.

Ve středu přes den má déšť ustávat, vrátí se zase večer. Přes den bude až osm stupňů, ve čtvrtek dokonce až třináct nad nulou. i na Silvestra má pršet, ale jen slabě a ojediněle, a i tento den bude 9 až 13 °C.