Bohužel už přes rok se nehnul z místa. Stále zůstává v Sydney, kde se snaží vydělat si na další cestu. „Je to hodně náročné," řekl v rozhovoru pro australské radio SBS, které před nedávnem navštívil. I z toho důvodu rozjel před několika dny na webu gofundme.com další kampaň, v níž mu lidé mohou přispět libovolnou částkou na cestu.

„Kvůli nedostatku financí přemýšlím o tom, že cestu budu muset ukončit nebo na nějakou dobu přerušit. V listopadu mi končí studentská víza, takže budu nucen opustit Austrálii a nejspíš pojedu zpátky domů," nastínil cestovatel. Obnos, který by potřeboval k tomu, aby mohl v putování pokračovat, se totiž nedaří dát dohromady. „Před rokem jsem si myslel, že to bude jednodušší, ale není tomu tak. Všechno, co dnes vlastně vydělám, okamžitě vrážím do školného a dalších výdajů," vysvětlil Šnek. A že by rozhazoval, to se rozhodně říct nedá. Aby platil co nejnižší nájem, spí ve stanu na terase u bytu, který sdílí dalších šest lidí.

Za celý rok v Austrálii vystřídal všechny možné práce od pomocníka v kuchyni přes opraváře počítačů po uklízeče, kterého dělá doposud.

Když se na svou cestu dívá s odstupem, hodnotí ji jako naplňování svého snu. „Je to pro mě největší životní zážitek," svěřil se dvaačtyřicetiletý rodák z Plzně v australském rádiu. Přiznal, že v cestě je i hodně bláznovství. „Člověk na cestě pozná své limity, pozná, co potřebuje, pozná sám sebe," pronesl muž, jehož zatím z celé cesty nejvíce zaujala Indie.

Z putování Jaroslava Krále vznikly již dva dokumenty, které dal dohromady plzeňský kameraman Martin Kolaja. Nesou názvy Země je kulatá – Jedu si svůj sen a Země je kulatá – Indie, země kontrastů.

Šnekovo putování mohou lidé sledovat na facebookovém blogu Cesta kolem světa, informace najdou též na stránce www.snailtour.com.